Premium Board uudisti johtoaan – suunnitelmissa miljoonaluokan investointi

Juankoskelaisen Premium Boardin toimitusjohtajana on aloittanut lontoolainen investointipankkiiri. Varatoimitusjohtaja Krister Björkqvistin mukaan Val Samoriz on poistunut kuvioista ja yhtiölle tehdään nyt uusi liiketoimintasuunnitelma.

talous
Premium Boardin tehdas Juankoskella.
Sakari Partanen / Yle

Juankoskelainen kartonkitehdas Premium Board on kaikessa hiljaisuudessa uusinut johtoaan. Uutena toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana on viime viikon torstaina aloittanut saksalainen Dimitri Borinstein. Hän on Lontoossa asuva investointipankkiiri.

Borinsteinia ennen yhtiön toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana toimi ruotsalainen Sven Moosberg. Yhtiössä aiemmin vaikuttanut hollantilais-ukrainalainen Val Samoriz on toimitusjohtajavaihdoksen yhteydessä vetäytynyt yhtiön toiminnasta.

Björkqvist: tehtaaseen 5–15 miljoonan investointi

Varatoimitusjohtaja Krister Björkqvistin mukaan yhtiölle tehdään nyt uusi liiketoimintasuunnitelma ja tavoitteena on ryhtyä tekemään omaa kartonkia.

Björkqvistin mukaan yhtiön omistajat aikovat investoida yhtiöön lisää 5–15 miljoonaa euroa. Sen Björkqvist arvioi toteutuvan aikaisintaan puolen vuoden kuluttua.

Premium Boardilla ei ole ollut varsinaista kartonkituotantoa pitkään aikaan ja tehtaan kartonkikone on seissyt jo neljä vuotta. Varatoimitusjohtaja Björkqvistin mukaan yhtiö aikoo jatkaa testiajoja. Tehtaalla on viimeksi tehty testiajoja tämän vuoden toukokuussa.