1. yle.fi
  2. Uutiset

Sadetta ja auringonpaistetta: Presidentti Sauli Niinistö veti torin täyteen Vaasassa

Presidentti Sauli Niinistön vierailu Vaasassa alkoi sateisissa merkeissä Wärtsilän tehtailta ja jatkui sateessa Raippaluotoon maailmanperintöalueelle. Illalla presidentti tapasi vaasalaisia torilla auringonpaisteessa ja jäi vielä katselemaan Vaasan uudella stadionilla VPS:n ja SJK:n Veikkausliigapelin.

Kotimaan uutiset
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Vaasassa.
Tuomo Rintamaa / Yle

Presidentin vierailu näytti alkujaan todella sateiselta ja jopa myrskyiseltä. Wärtsilän tehdassaleissa presidentille esiteltiin moottorirakentamisen taitoa. Lounasaikaan keskustelu kosketteli vientiteollisuuden näkymiä.

Iltapäivän alkupuoli oli presidentille varattu tutustumiseen Raippaluodossa maailmanperintöalueeseen. Jo Raippaluodon sillalla tuuli tuiversi 15m/s ja vettä satoi taivaan täydeltä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tutustumassa maailmanperintökohteeseen.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tutustumassa maailmanperintökohteeseen.Anna Wikman / Yle

Presidentin matkaan tehtiinkin muutos ja kävely maailmanperintöalueen näköalatorniin jätettiin ensin väliin. Presidentti tapasi paikallisia vanhassa silakkasuolaamossa, Salterietissa. Siellä presidentille esiteltiin myös taidolla valmistettuja silakkatynnyreitä.

– Komioita ovat, vaikka ne nyt tyhjiä ovatkin, tuumi presidentti Sauli Niinistö.

Matkaansa hän oli erinomaisen tyytyväinen. Jo matka maailmanperintöalueelle oli kiinnostava ja presidentti odotti paljon vierailulta näköalatorniin. Siellä hänelle kertoi alueen erikoisuuksista muun muassa luontopedagogi Vesa Heinonen.

Vaasalaiset villintyivät torilla

Presidentin iltaohjelma alkoi Vaasan torilta. Aurinkoinen iltapäivä oli saanut vaasalaiset liikkeelle ja torilla vallitsi välitön ja innostunut tunnelma. Presidentti puheli yleisön kanssa välittömästi ja sai innostuneen vastaanoton.

Presidentti kehui Vaasan maisemia, taloutta ja tunnelmaa. Useampi kysyi yleisössä, kumpi voittaa illan pelin, VPS vai SJK, mutta presidentti ei lähtenyt viisaasti veikkailemaan tulosta.

Toritapahtuman jälkeen presidentti nimittäin valmistautui illan jalkapallotapahtumaan. Vaasan uudella stadionilla kohtaavat Vaasan Palloseura ja SJK Seinäjoelta. Naapurusten kamppailu saa kunniakkaan avauksen, kun presidentti puhuu lyhyesti ennen peliä.

Lue seuraavaksi