Opiskelijoiden liikuntamahdollisuudet paranevat Turussa

Jatkossa opiskelijat voivat käyttää myös muiden korkeakoulujen liikuntapaikkoja. Tämä tuo palvelut lähemmäs opiskelijoita.

opiskelijat
Kuntopyöriä
Yle

Turkulaisten korkeakouluopiskelijoiden liikuntapalvelut paranevat huomattavasti. Korkeakoulujen palvelut ovat jatkossa yhteiset, eli opiskelija voi käydä minkä tahansa koulun salilla tai ohjatulla liikuntatunnilla.

Yhteiset liikuntapalvelut, eli CampusSport, polkaistiin käyntiin keskiviikkona spinning-tunnilla, johon osallistuivat muun muassa turkulaisten korkeakoulujen rehtorit.

– Oikeastaan tunti oli vähän kovempi, kuin osasin odottaa, kertoi Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen 30 minuutin pyöräilyn jälkeen.

Miehet liikkumaan

Yhdistymisen toivotaan lisäävän opiskelijoiden liikkumista, koska nyt opiskelija voi aina käyttää lähintä liikuntapaikkaa. Varsinkin opiskelijamiehet liikkuvat tutkimusten mukaan liian vähän.

– Mitä lähempänä palvelut ovat, sitä parempi. Kyllähän se jokainen ymmärtää, että puolen tunnin ryhmäliikunnan takia ei viitsi lähteä kymmenen kilometri päähän, sanoo CampusSportin koordinaattori Joonas Niemi.

Esimerkiksi kuntosalit ovat tähän saakka jakautuneet epätasaisesti korkeakoulujen kesken. Yliopistolla on tuskailtu Educarium-rakennuksen pieneksi jääneen salin kanssa. Åbo Akademilla Kårenin ja ammattikorkeakoulu Novian salit ovat molemmat olleet puolestaan vajaakäytöllä.

CampusSportin myötä käyttäjät jakautuvat tasaisemmin eri saleille.