1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kristillinen perusopetus

Rovaniemen kristillinen koulu aloitti viiden oppilaan voimin

Kristillisen koulun kannatusyhdistys on hakenut perusopetuslupaa valtioneuvostolta turhaan jo neljästi. Koulu aloitti tiistaina kotikoulu-periaatteella viiden oppilaan ja yhden opettajan voimin. Opetustilana toimii Ounasvaaran hiihtoseuralta vuokrattu Punainen tupa.

Kristillinen perusopetus
Todistus pöydällä.
Anu Pöntinen / Yle

Viidestä oppilaasta yksi on Rovaniemen seurakunnan oppilaitospastori Heini Kestin poika. Muutaman oppilaan minikoulusta on moni Suomen kristillisistä kouluista Kestin mukaan alkanut.

- Oulun kristillisessä koulussa oppilaita oli aluksi kolme. Kymmenessä vuodessa oppilasmäärä on noussut 150:een, Kesti kertoo. Hän on ollut vuosia mukana puuhaamassa kristillistä koulua Rovaniemelle ja on nyt varajäsenenä kannatusyhdistyksen hallituksessa.

Opetusministeriö on neljästi evännyt perusopetusluvan, joka toisi koululle valtion tuen. Kesti ei osaa sanoa miksi. Yli tuhatsivuisessa hakemuksessa pitää selvittää opetussuunnitelma, opettajien ammatillinen pätevyys, opetustilojen sopivuus ja alueellinen kysyntä kristilliselle koululle. Kiinnostuneita oppilaita on Rovaniemen alueella Kestin mukaan noin 160.

– Opetussuunnitelma on sama kuin muissakin Rovaniemen kouluissa, kristillisyys tuo vain pieniä painotuseroja, Kesti kuvaa.

Kun valtion tukea opetukselle ei tule, rahoitus nojaa koulun kannatusyhdistykselle tehtyihin lahjoituksiin ja rahankeräykseen. Tällä hetkellä lahjoitukset riittävät vuokran lisäksi yhden opettajan eli Johanna Reimin palkkaukseen.

Kannatusyhdistys on tehnyt Ounasvaaran hiihtoseuran kanssa toukokuun loppuun ulottuvan vuokrasopimuksen punaisen hirsitalon käytöstä. Talo on ollut OH:n kokouskäytössä ja siellä on järjestetty myös häitä.

korjattu 15.8. klo 16.38: opettajan nimi on Johanna Reimi, ei Reini, kuten jutussa alunperin virheellisesti kerrottiin, lisäksi koulu on hakenut perusopetuslupaa neljästi, ei viidesti

Lue seuraavaksi