Teatteri Fiasko lopettaneiden yhdistysten listalla: "Olen äimän käkenä ja yllätyksellä lyöty"

Patentti- ja rekisterihallituksen julkistama lista lopettaneista yhdistyksistä sisältää myös ikäviä yllätyksiä. On helppo kuvitella, että esimerkiksi Joensuun Raittiit Porvarit ja Uimaharjun Uudet Naiset ovat keränneet hämähäkin seittiä jo pidemmän aikaa yhdistysten hautausmaalla, mutta 40 000 poistettavan yhdistyksen joukossa on myös aktiivisia toimijoita. Tästä elävä esimerkki on joensuulainen Teatteri Fiasko.

järjestötoiminta
Turire Hindikka, Teatteri Fiaskon 30-vuotisjuhlan näyttelytyö
Tuire Hindikka on toiminut Teatteri Fiaskon ohjaajana alusta alkaen.YLE / Ilona Huovinen

Yli 1 000 pohjoiskarjalaista yhdistystä uhkaa poisto yhdistysrekisteristä.

Patentti- ja rekisterihallitus poistaa rekisteristä yhdistyksiä, joilta ei ole tullut ilmoitusta vuoden 1995 jälkeen. Poistouhan alla on 40 000 yhdistystä eri puolilla Suomea.

Pohjois-Karjalassa poistolistalla on lukuisia aikansa eläneiden puolueiden paikallisosastoja sekä esimerkiksi Joensuun Raittiit Porvarit, Uimaharjun Uudet naiset, Lieksan Matkailuyrittäjät, Mooseksen Pojat ja Kontiolahden Varuskunnan Autokerho.

Listalta löytyvät myös Joensuun Klubi, Ilomantsin Naisvoimistelijat, Karjalasta Kajahtaa, Pohjois-Karjalan Israelin ystävät, Tuupovaaran Kalabrihat, Pielisen Pursiseura, Juuan Turkistarhaajat ja Teatteri Fiasko.

Lopettaneeksi hyvin eloisa

Vuonna 1980 perustettu joensuulainen harrastajateatteri Fiasko on yksi niistä yhdistyksistä, joille listalle joutuminen on ikävä yllätys. Teatteri Fiaskoa alusta alkaen ohjannut Tuire Hindikka on äimän käkenä.

Harrastaa aktiivisesti teatterin tekemistä, lyhytfilmiä ja mummoakrobatiaa.

Tuire Hindikka

– Täytyy sanoa, että mää oon nyt kyllä äimän käkenä ja yllätyksellä lyöty. Me olemme varmaan jättäneet jotain tekemättä, mitä olisi pitänyt tehdä.

– Kyllä Fiasko vieläkin toimii. Harrastaa aktiivisesti teatterin tekemistä, lyhytfilmiä ja mummoakrobatiaa. Kyllä me olemme kovasti puuhaavinamme, Tuire Hindikka naurahtaa.

Joensuun seudun kansalaisopiston yhteydessä talvet toimivan Teatteri Fiaskon syyskauden näytelmä on rikoskomedia Ollölä. Pörtsämö.Nyt.

Poistolistalla oleva yhdistys välttää poistamisen, jos se tekee ilmoituksen Patentti- ja rekisterihallitukselle 12.1.2017 mennessä.

– Lupaan, että toimin ennen tammikuun määräpäivää, Teatteri Fiaskon vetäjä Tuire Hindikka vannoo.