Kokoomuksen valtuustoryhmästä kuuluu arvostelua Porin lomautuksista

Porin kaupunginvaltuuston kokoomusjäsenet eivät seiso yhtenäisenä kaupunginhallituksen tekemän lomautuspäätöksen takana. Ainakin Hanna Hildén ja Timo Honkasalo arvostelevat ratkaisua.

lomautus
Hanskat, ruskeat
Antti Laakso / Yle

Porin kokoomuksen valtuustoryhmästä on noussut arvostelua Porin lomautuksista.

Valtuutettu Hanna Hildén (kok.) arvostelee Satakunnan Kansassa (siirryt toiseen palveluun) opetusalan lomautuksia, ja Timo Honkasalo (kok.) puolestaan sanoo Ylelle, että ei pidä lomautuksia kestävänä ratkaisuna.

– Jos ei tehdä rakenteellisia muutoksia, myös ensi vuonna joudutaan lomauttamaan ja siitä tulee jatkuva kierre. Seitsemän miljoonan euron säästö pitäisi saada muualta, Honkasalo sanoo.

Kokoomus kannatti lomautuksia

Kokoomus ja keskusta seisoivat kaupunginhallituksessa yhtenäisenä lomautusten takana. Ne toteutetaan loppuvuonna ja niiden kesto on pääosin kolme viikkoa. Osa ammattiryhmistä on kuitenkin jätetty pakkolomien ulkopuolelle esimerkiksi turvallisuussyistä.

Rakenteelliset muutokset eivät tarkoita irtisanomisia.

Valtuutettu Timo Honkasalo (kok.)

Vasemmistopuolueet vaativat sivistystoimen lomautusten karsimista päätöksestä, ja perusturvan kohdalla lomautuksia vastustivat SDP:n ja vasemmistoliiton lisäksi myös perussuomalaiset. Myös vihreät ovat arvostelleet lomautuksia, mutta näillä ei ole paikkaa kaupunginhallituksessa.

"Rakenteellisia muutoksia"

Kaupunginvaltuutettu Timo Honkasalo toivoo, että ensi vuoden osalta pystyttäisiin sopimaan rakenteellisista muutoksista, vaikka keväällä käydään kuntavaalit.

– Rakenteelliset muutokset, joita pitäisi tehdä, eivät tarkoita irtisanomisia. Pitäisi lähteä hakemaan ihmisille erilaisia polkuja kaupungin organisaation sisällä ja kohdistaa ihmisiä paikkoihin, joissa on työpainetta. Myös luontainen poistuma pitäisi hyödyntää, Honkasalo sanoo.

Honkasalo ei usko, että valtuusto olisi tehnyt samankaltaista päätöstä kuin kaupunginhallitus. Hän ei kuitenkaan katso, että lomautuspäätös olisi pitänyt tuoda valtuustoon.