Pommiuhka kahdessa Brysseliin laskeutuneessa SAS:n lentokoneessa – SAS: Matkustajat turvassa

SAS sanoo norjalaislehti Dagbladetille, että kyse oli yhtiön Oslosta ja Tukholmasta saapuneista koneista. Molemmat ovat laskeutuneet turvallisesti.

Ulkomaat
Brysselin lentokenttä.
Brysselin lentokenttä Zaventemissa.Julien Warnand / EPA

Kahdelle lentoyhtiö SAS:n Brysseliin laskeutuneelle lennolle annettiin keskiviikkoiltana pommiuhkaus, SAS:n tiedottaja kertoo norjalaislehti Dagbladetille (siirryt toiseen palveluun).

Tiedottaja Cathrine Sandegrenin mukaan Oslosta ja Tukholmasta saapuneet koneet laskeutuivat Brysseliin Zaventemin kentälle, ja matkustajat ovat turvassa.

– Ei ole syytä paniikkiin, Belgian sisäministeri Jan Jambon kommentoi sanomalehtiLe Soirille (siirryt toiseen palveluun).

Belgian kartta.
Yle Uutisgrafiikka

Myös Suomen suurlähetystöstä vahvistetaan Yle Uutisille, että kumpikin kone on laskeutunut turvallisesti Brysseliin.

Belgian syyttäjäviranomaiset sanoivat yleisradioyhtiö VRT:lle (siirryt toiseen palveluun) uhkausten olleen sellaisia, että niihin oli syytä suhtautua vakavasti.

Syyttäjänviraston tiedottaja Eric van der Sypt ei kertonut VRT:lle, millaisista uhkauksista oli tarkemmin ottaen kyse tai mihin toimiin ryhdyttiin. Pelastuslaitos ja ambulanssit olivat VRT:n mukaan valmiustilassa kentällä.

Lisäksi marokkolaisen Air Arabia Marocin kone, jonka olisi myös pitänyt laskeutua keskiviikkoiltana Zaventemin kentälle, laskeutuikin Ranskan Toulouseen. Ranskankielinen yleisradioyhtiö RTBF (siirryt toiseen palveluun) sanoo tämän johtuneen matkustajan sairaudesta, VRT kertoi tuoreeltaan syyksi pommiuhan.

Zaventemin lentokentällä ja Brysselin keskustassa sijaitsevalla metroasemalla tehtiin maaliskuussa pommi-iskut, joissa kuoli yli 30 ihmistä.