Yle valvoi: Yön uutisia lyhyesti

SAS:n lentojen pommiuhka osoittautui perättömäksi, Ukraina syyttää Venäjää sotilaallisesta uhkailusta ja Venezuela ja Kolumbia istahtavat neuvottelupöytään.

Ulkomaat
SAS:n lentokone lentokentällä Tukholmassa.
EPA

Pommiepäilyt lentoyhtiö SAS:n lennoilla ovat osoittautuneet perättömiksi.Kahdelle yhtiön lennolle annettiin keskiviikkoiltana pommiuhkaus. Yhtiön lennot Tukholmasta ja Oslosta Brysseliin ovat laskeutuivat turvallisesti Zaventemin lentokentälle. Belgian viranomaisten mukaan uhkaukset olivat sellaisia, että niihin piti suhtautua vakavasti. Tämän tarkempia tietoja uhkauksista ei ole annettu.

Amerikkalaisen lentoyhtiön Delta Airlinesin ongelmat jatkuvat. Kyseessä on jo kolmas päivä, kun yhtiön lennot ovat myöhässä tai niitä on jouduttu perumaan. Ongelmat johtuvat tietokoneviasta yhtiön pääkonttorissa: sähkökatkon jälkeen Deltan tietokonejärjestelmä ei toiminut enää kunnolla. Viime aikoina monet muutkin amerikkalaiset lentoyhtiöt ovat kärsineet tietokoneongelmista.

Ukraina kiistää Venäjän väitteet terrori-iskuista Venäjän valtaamalla Krimin niemimaalla. Presidentti Petro Porošenkon mukaan Venäjän väitteet Ukrainan hyökkäyksestä Krimin rajalla ovat tekosyy uhkailla Ukrainaa sotilaallisesti. Venäjän turvallisuuspalvelu FSB syytti keskiviikkona Ukrainaa kahden ihmisen kuolemasta viikonlopun yhteenotoissa. Presidentti Vladimir Putin on luvannut parantaa Krimin turvallisuutta.

Venezuela ja Kolumbia neuvottelevat suhteidensa normalisoimisesta.Yksi keskeisistä neuvottelukysymyksistä on maiden välisen rajan avaaminen. Tiukasti vartioitu rajalinja on ollut suljettuna lähes vuoden. Venezuela sulki rajan kolumbialaisten joukkojen väitettyjen hyökkäysten takia. Todellinen syy rajan sulkemiselle oli talousongelmissa rypevän Venezuelan pelko venezuelalaisten joukkoryntäyksestä ostosmatkoille Kolumbiaan.