Yyterin moottorirata muuttamassa sittenkin Hangassuolle – tunnettu liikemies tukemassa projektia

Porin moottorikerho aikoo sittenkin rakentaa uuden radan Hangassuolle Satakunnan suurituloisimman henkilön tukemana. Alueella kiinteistöjä omistava liikemies Ville Majasaari on luvannut työpanostaan ja suhteitaan radan muuttoprojektin toteuttamiseen.

Yyteri
Kisat meneillään moottoriradalla Yyterissä.
Petri Meritähti

Porin moottorikerhon ylläpitämän motocross-radan siirto Hangassuolle saattaa sittenkin toteutua.

Vielä viime vuonna moottorikerhon puheenjohtaja Jussi Heinonen ei nähnyt minkäänlaisia mahdollisuuksia meluhaittoja aiheuttavan radan siirtämiselle. Syynä on moottorikerhon rahapula. Tilanne on ollut tulenarka, koska radan naapurit ovat useaan otteeseen valittaneet radan aiheuttamasta melusta ja vaatineet radan siirtämistä muualle.

Nyt moottorikerhon muuttohalukkuuteen on yllättäen tullut muutos. Kaupunki myönsi Yyterin radalle kolmen vuoden lisäajan erittäin tiukoin reunaehdoin, jotka rajoittavat muun muassa harjoittelua radalla.

Projekti on jo liikkeellä. Uudet suunnitelmat ovat jo olemassa. Raha vain puuttuu.

Porin moottorikerhon puheenjohtaja Jussi Heinonen

Moottorikerho on ryhtynyt toimiin, jolila uusi kansalliset mittapuut täyttävä rata rakennetaan Hangassuolle seuraavan kolmen vuoden aikana.

– Projekti on jo liikkeellä. Uudet suunnitelmat ovat jo olemassa. Raha vain puuttuu, Heinonen kertoo.

Tunneltulta liikemieheltä taustatukea

Moottorikerho on saanut tukea projektille yllättävältä taholta. Porilainen liikemies Ville Majasaari on lupautunut antamaan hankkeelle työpanostaan ja suhteitaan. Hän omistaa Yyterin moottoriradan läheisyydestä kiinteistöjä.

– Olemme aivan siinä naapurissa ja kärsimme harjoitusten aikaisesta melusta, Majasaari kertoo.

Majasaari on myös Yyterin alueen kehittämistoimikunnan jäsen. Hänen mielestään moottoriurheilu ei sovellu Yyteriin. Yyteriä tulisi Majasaaren mielestä kehittää ekologiset ja luontoarvot edellä.

– Se on varmasti Yyterin vahvimmin kaupallisesti hyödynnettävissä oleva vahvuus. Siihen kuvaan moottorirata ei sovi, Majasaari sanoo.

Ostaako Majasaari moottorikerhon ulos Yyteristä?

Porissa on kiertänyt tieto, että viime vuonna Satakunnan suurituloisimpana henkilönä tunnettu Majasaari olisi luvannut myös merkittävän oman rahallisen panoksensa moottoriradan muuttoon.

Olemme aivan siinä naapurissa ja kärsimme harjoitusten aikaisesta melusta.

Yyterin alueella vaikuttava liikemies Ville Majasaari

Moottorikerhosta vahvistetaan, että tämän kaltaisia puheita on ollut ja summa on ollut vaikuttamassa muuttoprojektin etenemiseen. Sopimusta asiasta ei ole kuitenkaan allekirjoitettu.

Majasaari itse kiistää sellaisen huhun jyrkästi, jonka mukaan hän sijoittaisi hankkeeseen 100 000 euroa omia rahojaan.

– En tiedä, mistä tuollainen juttu on saanut alkunsa. En tunnista itseäni tästä asiasta.

Moottorikerho toivoo myös Porin kaupungin osallistuvan projektiin. Toiveena on, että kaupunki siirtäisi Luotsinmäellä olevan maakaatopaikan Hangassuolle osoitetulle radalle. Tällöin alueelle saataisiin riittävästi maa-ainesta radan rakentamiseen.

Korjaus juttuun 11.8.2016 klo 16:05: Ville Majasaari ei kiistä suoraa rahallista panostaan projektissa. Sen sijaan hän kiistää sen, että sijoittaisi 100 000 euroa omaa rahaansa hankkeeseen.