1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. varhaiskasvatus

Mysteeriksi jäänyt savu keskeytti eskarilaisten päivän hetkeksi Juankoskella: "Huone pysyy suljettuna, mutta työskentely jatkuu"

Syömässä olleet esikoululaiset jouduttiin evakuoimaan savun vuoksi. Lapset pystyivät kuitenkin palaamaan luokkiinsa pian sen jälkeen.

Epäily tulipalosta keskeytti hetkeksi esikoululaisten työskentelyn Juankosken keskustassa pankkitalon rakennuksessa torstaina aamupäivällä. Henkilökunta huomasi ennen kello yhtätoista, että tyhjillään olevassa huoneessa oli savua.

Palokunta kävi paikalla, mutta syytä savulle ei löytynyt. Esimerkiksi sähkölaitteet vaikuttivat olevan päällisin puolin kunnossa.

– Käry oli sen suuntainen, että se viittasi sähkölaitteeseen, mutta aiheuttajaa ei löytynyt. Kehotimme kuitenkin sähköasentajaa tutkimaan esimerkiksi kattovalaisimet vielä tarkemmin, kertoo päivystävä palomestari Ilpo Pitkänen.

Henkilökunta toimi ripeästi ja ruokailemassa olleet esikoululaiset evakuoitiin pihalle. He pystyivät kuitenkin palaamaan luokkiinsa noin puolessa tunnissa. Tiloissa käy esikoulua lähes 30 lasta.

– Kyseinen huone pysyy suljettuna, mutta työskentely jatkuu muuten. Tarkkailemme kuitenkin tilannetta, kertoo esiopettaja Jarmo Roininen.