Mielikuvituksellisten puistotapahtumien Moskova – täällä tylsistyjä saa syyttää itseään

Moskovalaisia puistoja on kunnostettu viime vuosina vauhdilla. Nyt niissä on kauniita kukkaistutuksia ja valtavasti mahdollisuuksia tehdä kaikenlaista hauskaa. Erityisen innolla ja ilolla moskovalaiset osallistuvat erilaisiin puistotapahtumiin.

Puistoista löytyy myös erilaisia härveleitä lasten iloksi. Kuva: Kerstin Kronvall / Yle

Moskovaan voi väsyä ja ärsyyntyä, mutta joka tässä suurkaupungissa tylsistyy, saa kyllä syyttää itseään.

Kuva: Yle

Tekemistä riittää nimittäin kaikille. On huipputason kulttuuritarjontaa joka makuun, on mahdollisuuksia harrastaa mitä vain ja mikä parasta: tarjolla on valtavasti ilmaistapahtumia.

Elokuisena viikonloppuna kävin pyöräilytapahtumassa Sikolniki-puistossa. Tapahtuma, jonka teemana oli leidit pyörillä ei ollut kilpailu, vaan paraati. Naisia pyydettiin osallistumaan kauniissa kesämekoissa. Ja tästä moskovalaisleidit ottivat tästä kaiken irti!

Moni oli koristellut myös polkupyöränsä ja väriloisto oli hurmaava.

Puistojen tapahtumia ovat usein järjestämässä yritykset, jotka ovat löytäneet tavan tavoittaa asiakkaita suoraan. Pyöräilytapahtumaa sponsoroivat muun muassa kosmetiikkayritys ja polkupyörämerkki.

Polkupyöräparaati lähti liikkeelle Sokolnikin puistosta. Kuva: Kerstin Kronvall / Yle

Tällainen tapa mainostaa on varmasti tavattoman tehokas, koska mainokset eivät häirinneet edes ulkopuolisen tarkkailijan silmiä. Piilomainonta iloisten ihmisten parveillessa ympärillä luonee alitajuntaan hyvin myönteisiä mielikuvia kyseisestä tuotteesta.

Näitä tapahtumia ei kuitenkaan voi mielestäni kutsua kovin kaupallisiksi, niin vahvasti keskiöön nousevat osallistujien ilo ja innostus.

Autonäyttely Gorkin puistossa. Kuva: Kerstin Kronvall / Yle

Tapahtumien teemoissa on laaja skaala. On autonäyttelyä, skeittinäytöksiä, musiikkiesityksiä ja kokoontumisia jonkun teeman ympärillä.

Suomalaisin silmin aiemmin kesällä järjestetty lastenvaunuparaati tuntui vähän liian militaristiselta, mutta osallistujat eivät todellakaan olleet liikkeellä vihaisin mielin. Paitsi ehkä hetkittäin, kun joku lapsista riisui vaivalla tehdyn naamiaispukunsa.

Lastenvaunuparaati Grokin puistossa kesäkuussa. Kuva: Kerstin Kronvall / Yle

Tapahtumien lisäksi puistoista nautitaanmuillakin tavoin. Niistä on tullut hienolla tavalla kaupunkilaisten yhteisiä tiloja, joissa viihdytään ja viivytään.

Valokuvaushetki Moskova-joen rannalla. Kuva: Kerstin Kronvall / Yle

Helteisinä päivinä ihmiset vilvoittelevat suihkulähteissä ja ottavat aurinkoa puistojen penkeillä.

Vilvoittelua Muzeon-puiston suihkulähteellä. Kuva: Kerstin Kronvall / Yle

Valokuvien ja selfieiden ottaminen on tietenkin tärkeä osa yhdessäoloa.

Nyt minulla on tosin pulma: menenkö ensi sunnuntaina lennokkitapahtumaan vai retrobussinäyttelyyn?

Moskovan hellettä voi päästä pakoon puistojen puiden varjoon. Kuva: Kerstin Kronvall / Yle