Rakuunat valalla viimeistä kertaa Lappeenrannassa

Rakuunaeskadroonan alokkaat vannoivat viimeisen kerran sotilasvalansa Lappeenrannassa. Varusmieskoulutus Lappeenrannan Maasotakoululla lakkaa tämän saapumiserän jälkeen.

Kuva: Mikko Savolainen/Yle

Noin kaksituhatta omaista ja kaupunkilaista seurasi torstaina linnoituksen Katariinantorilla Maasotakoulun alokkaiden sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuutta.

Valalle ja vakuutukseen osallistui noin 300 alokasta Reserviupseerikoulun jääkärikomppaniasta, kuljetuskomppaniasta ja rakuunaeskadroonasta. Kyseessä oli samalla Lappeenrannassa koulutettavien rakuunoiden viimeinen sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuus.

Ohimarssi kaupungin läpi

Sotilasvalan jälkeen joukot suorittivat ohimarssin Koulukadulla. Ohimarssin ottivat vastaan Maasotakoulun johtaja, eversti Asko Muhonen ja Etelä-Karjalan maakuntajohtaja Matti Viialainen.

– Halusimme tehdä tästä viimeisestä valatilaisuudesta mahdollisimman näyttävän. Perinteitä kunniottaen halusimme myös mennä linnoitukseen, mistä kaupunki ja varuskuntakin ovat saaneet alkunsa, kertoo varuskunnan komendantti, yliluutnantti Antti-Pekka Kaarna.

Ohimarssin jälkeen valapäivä jatkui varuskunta-alueella Rakuunamäellä. Yleisölle esiteltiin puolustusvoimain kalustoa Rakuunasoittokunnan varusmiesviihdeorkesterin säestyksellä.