1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pokémon-anime

Missä se sininen lihava kissa on?

WhatsApp piippaa lomaterveisiä: " Wifi toimii vain sisällä. Vieressä on stoppi mutta siihenkin yltää satunnaisesti. Olen saanut vain 4 ja nekin samoja kuin kotona." Vielä alkukesällä Mikko 57 v. olisi hehkuttanut Krakovan kauneutta ja kertonut hintatasosta. Mutta se oli silloin, ennen Pokémon GO:ta.

Kuva: Jukka-Pekka Tyhtilä / Yle

Facebookissakin reissupäivitykset ovat jotenkin kummasti viime aikoina muuttuneet – Lontoon museo-, puisto- ja katedraalikuvia koristaa Pikachu, Poliwag tai joku muu pelihahmo. Turun terveisissä reissaaja muistaa tärkeimmän: Aurajoen rannassa on valtavasti Pokémoneja!

Savossa jo keksittiin järjestää linja-autoturnee intohimoisille pelaajille. Ehkä seuraavaksi ideaa laajennetaan koko maahan, koska jollakin toisella paikkakunnallahan voi olla juuri se örkkihahmo, jota omilta kotinurkilta ei ole millään onnistunut nappaamaan, ei edes näkemään.

– Valitettavasti ei voi sanoa, että mene Ouluun, sieltä löytyy aina tämä ja tämä Pokémon tai Helsingistä tämä, sanoo Julius Aho, yksi maamme epävirallisen Pokémon GO Suomi –yhteisön puuhamiehistä.

Metsästettävien hahmojen ilmestyminen tiettyihin maantieteellisiin paikkoihin on Ahon mukaan kymmenien tuhansien rivien koodien ansioita.

– Voi esimerkiksi olla, että jossakin paikassa tietyt Pokémonit kiertävät viikon välein, Aho kertoo.

Jos onnistuu saamaan 10 kilometrin kävelyn vaativan munan pokestopilta, voi olla että munasta kuoriutuu juuri Snorlax.

Julius Aho, Pokémon GO Suomi –yhteisö

Paikalliset voivat tietää poketaskuja

Pokémon-reissaajan kannattaa vieraalla paikkakunnalla kysyä paikallisilta pelaajilta, löytyykö lähinurkilta poketaskua. Se on Julius Ahon mukaan paikka, josta tiedetään erittäin usein löytyvän samoja tai samankaltaisia hahmoja.

– Esimerkiksi Vaasassa yliopiston teknillisen tiedekunnan nurkilta löytyy esimerkiksi Voltorbeja ja Magnetoneja, Aho vinkkaa.

Jokainen Pokémon-pelaaja innostuu uudesta hahmosta. Suurin aarre tietysti olisi hahmo, jonka saa vain oman maan tai maanosan ulkopuolelta. Ehkäpä siksi matkaterveiset alkavatkin olla pokejahtauksia.

– On kuulunut juttuja, että jotkut ovat saaneet munasta kuoriutumaan sellaisenkin Pokémonin, jota ei omassa maanosassa edes ole. En tiedä pitääkö paikkaansa, Aho miettii.

Suomessa saa Ahon mukaan olla iloinen, jos kävelyreissulla kännykän näytölle ilmestyy kilpikonnaa muistuttava Blastoise, lohikäärme Charizard tai Mr. Mine –ukkeli.

Entä se sininen, lihava kissa? Missä se luuraa?

– On todella harvinaista, että sitäkään löytäisi luonnosta. Jos onnistuu saamaan 10 kilometrin kävelyn vaativan munan pokestopilta, voi olla että munasta kuoriutuu juuri Snorlax, Julius Aho kertoo.