Vuosikymmeniä puuhattu toriparkki rakenteille jo tänä syksynä Joensuussa?

Pohjois-Karjalan osuuskauppa avaa Joensuun torin pinnan jo loka-marraskuussa, jos kaikki menee sen toiveiden mukaan. Toriparkkihanketta käsitellään PKO:n hallituksen ja Joensuun kaupungin päätöksentekoelimissä kahden ensi viikon aikana.

Joensuu
Aurinkoinen päivä Joensuun torilla
Mari Nupponen / Yle

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa PKO toivoo pääsevänsä aloittamaan Joensuun toriparkin rakentamisen jo tämän vuoden puolella.

– Toivomme, että kuokkaa saataisiin maahan loka-marraskuun vaiheilla, sanoo toimitusjohtaja Juha Kivelä.

Rakennustöiden aloittaminen edellyttää, että kaupungin päättäjät ja PKO:n hallitus näyttävät hankkeelle vihreää valoa. Asiaa käsitellään kummankin tahon päätöksentekoelimissä noin kahden viikon sisällä.

Alustavan aikataulun mukaan toriparkin olisi tarkoitus valmistua vuoden 2018 syyskuuhun mennessä.

Toriparkkihanketta on jahkattu Joensuussa jo vuosikymmeniä.

– Toteutuminen ei ole ollut vielä näin lähellä minun aikanani. Toivotaan, että asia saadaan käsiteltyä nopeasti kaupungin päätöksenteossa, sanoo Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

Tarkkoja suunnitelmia ei vielä julki

Toimitusjohtaja Kivelä ei vielä halua paljastaa tarkkoja suunnitelmia siitä, millainen toriparkista on tulossa. Sen verran hän kuitenkin kertoo, ettei torin alle ole tulossa liiketiloja, kuten Kuopiossa.

– Maan alle tulee vain pysäköintipaikkoja autoille, ja joiltakin osin väestönsuojatiloja.

Kaupungin ja PKO:n yhteistyösopimuksessa on sovittu, että osuuskauppa suunnittelee, rahoittaa ja toteuttaa myös torin päälle tulevan liikerakennuksen.

Kaupunki purkaa nykyisen kauppahallin vuoden loppuun mennessä, mutta sen yrittäjille on tarjottava vuokratiloja uudesta liikerakennuksesta.