7 vinkkiä nautinnolliseen kahvihetkeen – "Kokeile suolaa ja pese välineet päivittäin"

Suomalainen juo 12 kiloa raakakahvia vuodessa. Barista ja Marttojen kotitalousasiantuntija vinkkaavat millä konsteilla kahvikissa pääsee parhaaseen lopputulokseen.

Kotimaa
Kahvifestivaali indonesiassa.
Maistele erilaisia papuja ja löydä oma mieltymyksesi kahvipaahdoista.Hotli Simanjuntak / EPA
  1. Kokeile jauhaa pavut itse. Ruokakauppojen kahvipapuvalikoima on nykyään varsin runsas. Maistele erilaisia papuja ja löydä oma mieltymyksesi kahvipaahdoista.
  2. Käytä aina puhtaita välineitä. Kahvipannu ja suodatin tulee pestä päivittäin käsin tai tiskikoneessa.
  3. Putsaa keitin perusteellisesti aina, kun ostat uuden suodatinpussipaketin. Puhdista keitin etikalla tai kaupan puhdistusaineella. Etikka ei sovi kaikkiin keittimiin.
  4. Käytä veden mittaamiseen erillistä kaadinta, näin keitin pysyy puhtaampana. Kaatimeen voi myös merkata keittimen mitta-asteikon helpottamaan työtä.
  5. Valitse itsellesi keitin, mikä lämmittää veden 100 asteiseksi. Jotkut keittimet kuumentavat veden vain 80 asteiseksi.
  6. Kokeile maustaa kahvi ripauksella suolaa, kaakaota, vaniljaa tai kookosta.
  7. Useimpien vatsa kestää tummaa espressokahvia paremmin kuin vaaleampaa kahvia.

Lähde: Barista Saku Kari, Päivi Jukkara Etelä-Karjalan Martat