Flow Festival varautuu vaihtelevaan säähän – sadeviitat kaivettiin hätiin

Flow Festivalin lavarakenteiden pitäisi kestää sadetta ja tuulta. Yleisön kestokykyä ei pystytä etukäteen ennustamaan, jos sää äityy pahaksi. Tuoreimmat sääennusteet povaavat, että sateet häiritsisivät festivaaliyleisöä etenkin lauantaina.

Kotimaa
Helsingin Suvilahdessa järjestettävä Flow Festival ylsi kesällä 2015 yleisöennätykseensä. Tapahtuman ydintiimin muodostaa pariskunta: toimitusjohtaja Suvi Kallio sekä tapahtuman taiteellinen johtaja Tuomas Kallio.
Helsingin Suvilahdessa järjestettävän Flow Festivalin ydintiimin muodostaa pariskunta: toimitusjohtaja Suvi Kallio sekä tapahtuman taiteellinen johtaja Tuomas Kallio.Vesa Marttinen / Yle

Perjantaina alkava kolmipäiväinen Flow Festival varautuu vaihtelevaan säähän. Suvilahden lavat ja tekniikka on suojattu sateelta, mutta esimerkiksi festivaalin päälavan katsomoalue on taivasalla.

– Jos nyt välillä ripauttaa vähän vettäkin, niin meillä on kyllä isoja telttoja ja katteita, sanoo Flow Festivalin toimitusjohtaja Suvi Kallio.

Sen verran festivaali on reagoinut sääennusteisiin, että yhteistyökumppani jakaa sadeviittoja festivaalialueella. Kallio ei osaa sanoa, miten paljon niitä on.

Ohjelmaan ei ole tehty muutoksia. Myöskään kukaan festivaalin esiintyjistä ei ole ainakaan etukäteen esittänyt erityisiä toiveita tai vaatimuksia mahdolliseen sateeseen liittyen.

– Jo festivaalia valmisteltaessa on lähtökohtaisesti varauduttu monenlaiseen säähän, Kallio sanoo.

Tilannetta helpottaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suvilahteen rakennettu 15 000 hengen jättiteltta.

Tuoreimmat sääennusteet povaavat, että sateet häiritsisivät festivaaliyleisöä etenkin lauantaina. Suvi Kallio kehottaa festivaalivieraita kuitenkin varaamaan kassiinsa kaikkea tarpeellista sadetakista aurinkorasvaan. Sateenvarjot ovat kiellettyjä festivaalialueella, sillä ne ovat paitsi näköhaitta myös jonkinasteinen turvallisuusriski väenpaljoudessa.

Sää sotki pahasti kesäkuussa Teurastamolla pidettyä Sideways-festivaalia. Muun muassa festivaalin pääesiintyjän PJ Harveyn esiintymistä jouduttiin aikaistamaan illaksi ennustetun ankaran sateen ja tuulen takia.