Kaksi pommia on räjähtänyt suositussa turistikohteessa Thaimaassa

Ainakin yksi ihminen on kuollut ja kymmenen haavoittunut. Suomen Bangkokin-suurlähetystö kertoo torstai-iltana, että joukossa ei olisi suomalaisia.

Ulkomaat
Thaimaan kartta.
Yle Uutisgrafiikka

Kaksi pommia on räjähtänyt Hua Hinin suositussa rantakohteessa Thaimaassa, kertoo muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun). BBC:n toimittaja Jonathan Head kertoo Twitterissä (siirryt toiseen palveluun), että yksi nainen olisi kuollut ja ainakin 10 haavoittunut. Uutistoimisto AFP:n mukaan haavoittuneita olisi 19.

Kuollut nainen oli paikallinen katuruoan myyjä, kertoo BBC. Haavoittuneiden joukossa on ulkomaalaisia turisteja. Hua Hinissä asuvan suomalaismiehen Pekka Veneskosken mukaan viisi haavoittuneista on turisteja.

Pommit räjähtivät puolen tunnin välein noin 50 metrin päässä toisistaan, BBC kertoo poliisilähteiden perusteella.

Mahdollisista suomalaisuhreista ei ole tietoa

Suomen ulkoministeriöistä kerrottiin yhdeksän aikaan torstai-iltana, että 15 suomalaista on tehnyt matkustusilmoituksen Hua Hiniiin. Ulkoministeriö tavoitteli tuolloin kaikkia matkustusilmoituksen tehneitä.

Suomen Bangkokin-suurlähetystön mukaan joukossa ei olisi suomalaisia. Tieto kerrottiin noin 21.45. Myös Hua Hinissä asuva Pekka Veneskoski toistaa tiedon.

Silminnäkijä: Kuulimme pamahduksen

Ruotsalainen sanomalehti Aftonbladet on tavoittanut rantakohteessa lomailevan Emilie Ohlssonin.

– Kuulimme pamahduksen, ja ihmisiä alkoi juosta meitä kohti. He sanoivat, että baarialueella oli räjähtänyt pommi. En tiedä, pitääkö se paikkansa, kertoo Emelie Ohlsson Aftonbladetille (siirryt toiseen palveluun).

Aftonbladetin mukaan räjähdys olisi tapahtunut noin kello 23.30 paikallista eli 19.30 Suomen aikaa. BBC kertoo, että pommit oli sijoitettu kukkaruukkuihin, ja ne räjäytettiin matkapuhelimilla.

BBC:n mukaan kahden pommin räjähdykset ovat yleisiä Thaimaan kolmessa eteläisimmissä maakunnissa. Ne ovat kuitenkin harvinaisia turistialueilla.

Hua Hin sijaitsee Siaminlahden rannalla noin 200 kilometriä lounaaseen Bangkokista.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lähteet: Reuters