IPV palaa Superpesikseen – viimeksi imatralaiset pelasivat pääsarjassa kymmenen vuotta sitten

Imatralaisten kannattajien sankka joukko siivitti IPV:n ratkaisevaan voittoon Haminan Palloilijoista. Ensi kaudella Ukonniemen stadionilla pelataan myös Itä-Länsi -ottelu.

pesäpallo
Imatran Pallo-Veikkojen voitokas joukkue Haminan vallikentällä.
Klaudia Käkelä / Yle

Imatran Palloveikot palaa Superpesikseen kymmenen vuoden korpitaivalluksen jälkeen. Pelinjohtaja Petri Tuuvan suojateilta vaadittiin voitto HP:stä ja sen IPV myös haki jaksoin 2-0. (5-7, 1-5).

Kotijoukkue aloitti vahvasti, vieraat veivät lopun

HP aloitti ottelun vahvasti mennen ensimmäisen jakson kolmannessa vuoroparissa jo 3-0 -johtoon. IPV sai sisäpelinsä kuitenkin kuntoon ja punnersi jaksovoiton juoksuin 5-7.

Toisella jaksolla IPV pelasi tasaisesti tehden juoksuja jokaisella sisävuorollaan ja loppulukemiksi kirjattiin juoksut 1-5 ja koko ottelu imatralaisille jaksoin 2-0.

Vuonna 1955 perustettu IPV on historiansa aikana voittanut Suomen mestaruuden neljä kertaa (1977, 1978, 1986 ja 1991).

"IPV menee nyt sinne, missä sen kuuluukin olla"

Voittohuuman keskeltä tavoitettu IPV:n varapuheenjohtaja Kari Tapanen on häkeltynyt noususta ja koko joukkueesta tukijoukkoineen.

– Tähän on nyt tähdätty viimeiset neljä vuotta ja nyt olemme onnistuneet. Kyllä tämä sanattomaksi vetää, huokaisee Kari Tapanen.

Erityisen otettu Tapanen on joukkueen kannattajien panoksesta, joita oli Haminan vallikentälle saapunut kaksi bussilastillista eli lähes 200.

– IPV:ssä on ollut kova imu ja meininki. Tälle on ollut tilaus Imatralla ja nyt se on tässä, sanoo Tapanen.