Thaimaan turistikohteissa räjähti taas – sekä Hua Hinissä että etelässä

Hua Hinissa räjähti kaksi kertaa varhain perjantaina. Ainakin yksi on kuollut ja useampia haavoittunut. Lisäksi Surat Thanissa ja Trangissa on kussakin ainakin yksi on kuollut räjähdyksissä. Phuketissa on räjähtänyt pieniä pommeja.

Ulkomaat
Sairaanhoitajat antoivat ensiapua pommi-iskussa loukkaantuneelle miehelle Hua Hinissä 12. elokuuta.
Sairaanhoitajat antoivat ensiapua pommi-iskussa loukkaantuneelle miehelle Hua Hinissä 12. elokuuta.Rungroj Yongrit / EPA

Thaimaan turistikohteissa on jälleen räjähtänyt. Viranomaisten mukaan pommiräjähdyksissä on kuollut yhteensä neljä ihmistä ja haavoittunut kymmeniä sitten eilisillan.

Hua Hinissä räjähti uudestaan kaksi kertaa varhain perjantaina. Viranomaisten mukaan yksi ihminen on kuollut ja ainakin kolme haavoittunut kellotornin vieressä räjähtäneessä pommista.

Torstai-iltana pommiräjähdyksessä kuoli yksi ihminen ja haavoittui yli 20, joista lähes puolet oli ulkomaisia turisteja. Haavoittuneiden joukossa oli ainakin saksalaisia, italialaisia ja hollantilaisia.

Pommit räjähtivät puolen tunnin välein kaupungin suositulla turistikadulla, jossa on muun muassa baareja.

Thaimaan kartta
Yle Uutisgrafiikka

Pommeja myös etelän kohteissa

Pommeja räjähti perjantaina myös Etelä-Thaimaassa Surat Thanin kaupungissa, mistä turistilautat lähtevät etelän saarille.

Paikallisen kuvernöörin mukaan pommit räjähtivät poliisiaseman edessä. Hänen mukaansa yksi ihminen on kuollut ja useita haavoittunut. Viranomainen arvoi pommin liittyneen Hua Hinin pommeihin.

Lisäksi pommi on räjähtänyt myös ainakin Trangissa, jossa yksi ihminen on kuollut. Phuket Gazette -lehden mukaan haavoittuneita on kahdeksan.

Pommi on räjähtänyt ilmeisesti myös Phuketin suositulla Patong Beachilla, jossa ainakin yksi on haavoittunut. Paikallispoliisin mukaan toinen pienempi pommi räjähti muutaman sadan metrin päässä, mutta kukaan ei haavoittunut. Yhteensä Phuketissa on räjähtänyt neljä pientä pommia sitten torstai-illaa.

Viranomaisten mukaan pommeja on räjähtänyt vuorokauden aikana kymmenkunta kertaa eri puolilla Thaimaata.

Yritys horjuttaa vakautta

Thaimaan sotilasjuntan mukaan pommit ovat yritys horjuttaa Thaimaan vakautta.

Joidenkin epäilyjen mukaan pommit saattaisivat olla muslimiseparatistien asettamia. Separatistit ovat tehneet iskujaan Thaimaan eteläisissä maakunnissa vuosia.

Arvioijat muistuttavat myös, että Hua Hin on myös Thaimaan kuningasperheen kesäpalatsikaupunki. Tänään vietetään kaiken lisäksi kuningatar Sirikitin syntymäpäivää. Joidenkin arvioiden mukaan Hua Hinin pommit olisivat nimen omaan suunnattu kuningasperhettä vastaan.

Lähteet: AFP, AP, Reuters