Frisbeegolfissa liikkuvat jo isot rahat – tamperelaisyritys takoo kiekoilla miljoonia

Frisbeegolfin suosion nopea kasvu näkyy yrityksissä viivan alla. Tamperelaisyrittäjä pyörittää miljoonabisnestä lajin ympärillä ja aikoo kasvattaa lajista yhä suuremman.

talous
Yle Uutiset Pirkanmaa: Tamperelaisyrittäjä pyörittää miljoonabisnestä frisbeegolfin ympärillä
Yle Uutiset Pirkanmaa: Tamperelaisyrittäjä pyörittää miljoonabisnestä frisbeegolfin ympärillä

Frisbeegolfin harrastajien määrä on kasvanut nopeasti. Suosio on sysännyt kasvuun myös alan suomalaisyrityksiä.

Tamperelainen Innova Champion Europe pyörittää miljoonien bisnestä välinemyynnin, kenttäsuunnittelun ja frisbeegolftapahtumien ympärillä. Kaukajärven varastolta lähtee kiekkoja Suomen lisäksi mm. Ruotsiin ja Viroon.

Henkilökohtainen missio on työllistää 100 ihmistä lajin pariin

Jussi Meresmaa

Isänsä autotallissa uransa aloittanut yrittäjä aikoo kasvattaa frisbeegolfista entistä suositumman ja hakee kasvua lajin synnyinsijoilta Yhdysvalloista.

– Meidän missio on tehdä tästä lajista merkittävä maailmanlaajuisesti. Minun henkilökohtainen missioni on työllistää 100 ihmistä tämän lajin pariin, toimitusjohtaja Jussi Meresmaa sanoo turhia kainostelematta.

Meresmaalla itsellään on pitkä tuntuma lajiin. Tampereelta Lempäälään juuri muuttanut mies pelasi frisbeegolfia kilpaa SM-tasolla 2000-luvulla ja kun SM-mestaruuksia oli useita takataskussa, Meresmaa siirtyi pelaamaan ammattilaisena kansainvälisille kentille.

Nähdään vielä se aika, kun Suomessa on 200 000 lajin harrastajaa

Jussi Meresmaa

Ei siis ihme, että mies katsoo ilolla lajin suosion kasvua. Meresmaa povaa, että frisbeegolfin harrastajamäärät nousevat kohisten vielä tulevina vuosina.

– Kyllä me nähdään vielä se aika, kun Suomessa on 200 000 lajin harrastajaa.