Lypsyjakkaralta polkuauton korjaajaksi – työn arvostaminen pitää Veikon liikkeessä

"Minä nautin, kun saan toisia auttaa", sanoo karstulalainen Veikko Hiekkanen. Kovaan työntekoon tottunut mies ei ole lannistunut, vaikka ahkerointi on käynyt terveyden päälle. Hiekkaselle työ on liikettä ja liike parasta lääkettä.

Kotimaa
Aikuinen mies Viekko Hiekkanen ajaa polkuautoa hiekkaradalla
Karstulalainen Veikko Hiekkanen arvostaa työtä ja toista ihmistä. Kuuntele, millainen suhde Hiekkasella ja työllä on nyt.

Työ ja toisen auttaminen - karstulalainen Veikko Hiekkanen sai kodin perintönä sellaiset arvot, että niistä on riittänyt hänelle leipää läpi elämän. Miehen tie vei synnyinsijoilta myös Pohjanlahden toiselle puolelle, Ruotsiin. Siellä Hiekkanen työskenteli muun muassa kuorma-autotehtaassa. Kymmenen vuoden jälkeen koti-ikävä toi miehen kuitenkin takaisin Karstulaan kotitilalle. Kun viljely ei tuonut leipää enää omaan pöytään, löysi Hiekkanen työtä maatalouslomittajana.

Sittemmin ankara ahertaminen vaati kehosta veronsa ja Hiekkanen jäi eläkkeelle. Työtä hän ei silti ole jättänyt. Nykyisin hän tekee "jokamies Jantusen" hommia paikallisessa matkailurityksessä. Hiekkasen repertuaariin kuuluvat niin nurmikonleikkuu, polttopuusavotta kuin näytteleminenkin. Toimittaja Riina Mäentausta tapasi Veikko Hiekkasen Karstulassa Wanhat Wehkeet -matkailuyrityksen pihalla – työn touhussa.