Rikshan tönäisemä mies kuoli kadulle Delhissä – sadat ihmiset kulkivat loukkaantuneen ohi pysähtymättä

Liikenneonnettomuudessa kuolleen miehen kohtalo ja ohikulkijoiden välinpitämättömyys kuohuttaa intialaisia. Delhin paikallishallitus aikoo maksaa palkkioita onnettomuuksien uhreja auttaville.

Ulkomaat
Mies jäi kulkuneuvon alle Delhissä.
Tavarankuljetusrikshan kuljettaja vilkaisee ajoneuvonsa tönäisemää miestä Delhissä.Reuters

Intian pääkaupungissa Delhissä tavarankuljetusrikshan tönäisemä mies kuoli aikaisin keskiviikkoaamuna kadulle kenenkään puuttumatta tilanteeseen.

Intialaiset televisiokanavat ovat esittäneet valvontakameran kuvaa onnettomuudesta. Tapaus on synnyttänyt Intiassa keskustelun maassa vallitsevista arvoista ja myötätunnosta.

Valvontakameran tallenteelta näkyy, kuinka pakettiautoa muistuttava kolmepyöräinen tavarariksha törmää kadulla kävelevään mieheen kello 5.40. Mies lentää tiensivuun ja jää makaamaan liikkumattomana.

Tavararikshan kuljettaja nousee ajoneuvostaan vilkaisemaan uhria. Sitten hän ajaa pois paikalta. Lukuisat autot, moottoripyörät ja muut tielläliikkujat ohittavat loukkaantuneen miehen. Kukaan ei pysähdy auttamaan.

Myöhemmin yksi polkupyörärikshan kuljettaja pysähtyy paikalle ja varastaa loukkaantuneen miehen maahan pudonneen kännykän.

Kuski sanoo nukahtaneensa kesken ajon

Mies ehti maata tienposkessa puoli tuntia ennen kuin hänen ystävänsä sattui paikalle ja hälytti poliisin.

Virkavalta saapui paikalle yli 40 minuutin kuluttua hälytyksestä. Lopulta poliisi vei miehen sairaalaan, jossa hänet todettiin kuolleeksi.

Poliisi on pidättänyt tavararikshan kuljettajan. Mies kertoi poliisille, että onnettomuus tapahtui, kun hän nukahti ajoneuvonsa ohjaimiin kesken aamuisen maitokuljetuksen.

Viranomaiset yrittävät selvittää uhrin kännykän varastaneen polkupyörärikshan kuljettajan henkilöllisyyden.

Auttamisesta luvassa rahapalkkioita

Delhin liikenneministeri Satyendra Jain arvioi, että ainakin kymmenen ajoneuvon on täytynyt kulkea loukkaantuneen miehen ohi joka minuutti.

Jainin mukaan ihmiset eivät halua auttaa onnettomuuksien uhreja, koska he pelkäävät joutuvansa poliisin ahdistelun kohteeksi.

– Ihmiset luulevat, että auttaminen sotkee heidät oikeusjuttuun. Haluan kertoa kaikille, että korkein oikeus ei ole määrännyt auttajia kuulusteltaviksi, Jain sanoo.

Jainin mukaan Delhin paikallishallitus alkaa palkita rahallisesti ihmisiä, jotka auttavat onnettomuuksien uhreja.

Intiassa tapahtuu maailman eniten liikenneonnettomuuksia. Syynä tähän on kuljettajien ajokoulutuksen puute, heikko liikennevalvonta, huonokuntoiset tiet ja autot, kertoo uutistoimisto Reuters.

Lähteet: AP, Reuters