Paavi Franciscus tapasi entisiä prostituoituja

Laupeuden riemuvuoden aikana paavi tekee yllätysvierailuja. Paavi Fransicus on tavannut aiemmin muun muassa huumeiden käyttäjiä ja pakolaisia.

Ulkomaat
Valkoiseen pukeutunut mies suutelee naista poskelle.
Paavi Franciscus tapasi Roomassa 20 prostituutiosta vapautettua naista. L'osservatore Romano/ EPA

Paavi Franciscus yllätti 20 entistä prostituoitua vierailemalla heidän luonaan perjantaina, kertoo uutistoimisto AFP.

Paavi tapasi ryhmän naisia, joista neljä oli albanialaisia, seitsemän nigerialaisia ja kuusi romanialaisia, lisäksi ryhmässä oli naiset Italiasta,Tunisiasta ja Ukrainasta

Noin 30-vuotiaat naiset asuvat katolisen kirkon turvakodissa, johon he ovat päässet sen jälkeen kun heidät on pelastettu parittajiltaan.

Yli tunnin kestäneessä tapaamisessa 79-vuotias paavi kuuli seksiorjina pidettyjen naisten elämäntarinoita. Vatikaanin tiedotteen mukaan naiset olivat kärsineet vakavasta fyysisestä pahoinpitelystä.

Paavi on useasti sanonut ihmissalakuljetuksen olevan rikos ihmisyyttä vastaan. Hänen mukaansa ihmissalakuljetus on yksi merkittävimmistä prostituutioon johtavista syistä.

Laupeuden perjantait ovat yllätystapaamisia varten

Osana laupeuden riemuvuotta paavi tapaa yhtenä perjantaina kuukaudessa ihmisiä ilman sovittua aikataulua.

Tammikuussa paavi tapasi ”laupeuden perjantaina” vanhuksia ja ihmisiä, jotka ovat tiedottomassa tilassa. Helmikuussa hän vieraili huumeiden käyttäjien yhteisössä ja maaliskuussa pakolaisleirillä ennen huhtikuista vierailuaan Kreikassa Lesboksen saarella.

Lesboksen saarelta katolisen kirkon päämies toi mukanaan Vatikaaniin kolme muslimiperhettä, yhteensä kaksitoista ihmistä.

Laupeiden perjantaiden vierailuissa paavi on tavannut myös mielisairaita, vanhoja sairaita pappeja sekä sairaita lapsia.

Lähteet: AFP