Sähkövaurio sotkee Suomen ja Venäjän välistä junaliikennettä – aiheuttaa myöhästymisiä, mutta tiedossa ei peruutuksia

Pietarista Helsinkiin matkalla ollut Allegro 783 törmäsi radalle kaatuneeseen puuhun ennen Luumäkeä aiemmin tänään. Puun kaatuminen radalle on aiheuttanut junaradalle sähkövaurion, joka aiheuttaa muutoksia Suomen ja Venäjän väliseen junaliikenteeseen.

Kotimaa
Vaurioituneita sähköjohtimia.
Juha Varanka

Lauantaina iltapäivällä Pietarista Helsinkiin matkalla ollut Allegro-juna 783 törmäsi radalle kaatuneeseen puuhun. Kukaan ei loukkaantunut törmäyksessä.

Puun kaatuminen on aiheuttanut ratavaurion. Ratavaurion korjausaikatauluista ei toistaiseksi ole tietoa. Junaliikenne on toistaiseksi keskeytynyt sähköratavaurion vuoksi Kouvolan ja Vainikkalan välillä. Tämä koskee matkustajajunia Suomen ja Venäjän välillä.

Allegro 783 klo 10.31 Pietari-Helsinki oli iltakahdeksan maissa Luumäen asemalla. Matkustajat kuljetetaan busseilla Luumäeltä Kouvolan asemalle.

Illan vuorot pyritään ajamaan, myöhästymisiin varauduttava

Helsingin ja Pietarin väliä operoivat Allegrot pääsevät kulkemaan Pietarin ja Viipurin välillä. Suomen puolella Allegrot kulkevat poikkeuksellisesti Helsingistä Lappeenrantaan ja takaisin, mutta Lappeenrannan ja Viipurin välille järjestetään bussikuljetus.

Junat tulevat jäämään reilusti myöhään aikataulusta bussikorvausten vuoksi.

Lauantaina Helsingistä on lähdössä vielä kaksi junavuoroa Venäjälle. Helsingistä on lähdössä Allegro-juna Pietariin kello 20 ja Tolstoi-juna Moskovaan 18.22.

VR:n mukaan illan junat pyritään operoimaan, mutta matkustajien kannattaa varautua myöhästymisiin.