Verkkohyökkäykset olympiakomiteaa vastaan ”massiivisia” – Urheilijoilta kalasteltu salasanoja

KOK:n mukaan myös Lontoon kisojen aikana vuonna 2012 sen järjestelmiin yritettiin tunkeutua.

urheilu
Rion olympiapuisto Barra olympiarenkaat
AOP

Kansainvälinen olympiakomitea joutuu Rion olympialaisten aikaan torjumaan ”massiivisia” verkkohyökkäyksiä, kertoo uutistoimisto AP. Olympiakomitean edustaja Mark Adams kertoo uutistoimistolle, että tilanne on sama kuin Lontoon olympialaisten aikaan vuonna 2012.

– Kun olemme maailman huomion keskipisteenä, tietoturvaamme yritetään murtaa massiivisilla hyökkäyksillä joka päivä ja koko ajan, Adams sanoo.

Adamsin mukaan hyökkäyksiä on muulloinkin, mutta kisojen aikana ne ovat olleet erityisen voimakkaita ja säännöllisiä.

Dopingvalvojat iskujen kohteena

Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS varoitti aiemmin tällä viikolla, että sen nettisivuille oli yritetty murtautua. CAS vastaa dopingtapausten käsittelystä olympialaisissa nyt ensimmäistä kertaa, kun aiemmin toiminta on kuulunut olympiakomitealle.

Myös maailman antidopingtoimisto Wada on kertonut tietomurrosta. Hakkerit pääsivät tunkeutumaan Venäjän maajoukkuejuoksijan Julia Stepanovan tilille järjestelmään, johon urheilijat päivittävät sijaintitietojaan dopingtestejä varten. Vuonna 2013 dopingrangaistuksen saanut Stepanova paljasti Venäjän systemaattisen dopingjärjestelmän yhdessä miehensä Vitali Stepanovin kanssa

Wada tiedotti lauantaina, että Stepanovin salasana järjestelmään oli saatu laittomasti, mikä oli mahdollistanut kirjautumisen järjestelmään hänen tililleen. Adams-järjestelmän käyttäjät ovat saaneet Wadan viralliseksi viestinnäksi naamioituja sähköpostiviestejä, joissa on pyydetty luovuttamaan kirjautumistietoja.

Lähteet: AP