Thaimaan poliisi: Tiedämme pommi-iskujen tekijän

Thaimaan viranomaiset sanovat pommi-iskujen tutkimusten edistyvän. Vahvistamattomien lehtitietojen mukaan poliisi epäilee teosta oppositiopuolueen kannattajia.

Ulkomaat
Pelastustyöntekijät kuljettavat haavoittunutta
Pelastustyöntekijät kuljettavat Hua Hinin iskussa haavoittunutta sairaalaanRungroj Yongrit / EPA

Thaimaan viranomaiset sanovat tietävänsä, mikä taho on vastuussa torstain ja perjantain välisenä yönä tehdystä pommi-iskujen sarjasta.

Maan eteläosan kaupungeissa ja turistikohteissa räjähti ainakin 11 pienehköä pommia samaan aikaan, kun useissa kohteissa yritettiin tuhopolttoa. Iskuissa kuoli neljä paikallista ihmistä ja useita loukkaantui. Loukkaantuneiden joukossa on myös matkailijoita.

– Tutkimuksemme edistyvät. Tiedämme, kuka se takana oli, sanoi poliisin tiedottaja. Hän toisti poliisin jo aiemmin ilmaiseman kannan, ettei kyse ollut islamilaisesta terrorismista, vaan paikallisesta sabotaasista.

Mikään taho ei ole ilmoittautunut pommien asettajaksi. Poliisi ei myöskään kerro asiasta enempää.

Tutkimusten yhteydessä on kaksi ihmistä otettu kiinni ja annettu yksi pidätysmääräys.

"Tyytymätön oppositiopuolue"

Sanomalehti The Bangkok Post (siirryt toiseen palveluun) kertoo, että viranomaiset epäilevät teosta syrjäytettyä oppositiopuoluetta Pheu Thaita. Puolue ja sen edeltäjät ovat hallinneet Thaimaata ennen kuin armeijan otti Thaimaassa vallan vuonna 2014. Puolueen edustamia pääministereitä olivat Thaksin Shinawatra ja hänen sisarensa Yingluck Shinawatra.

Lehden mukaan viranomaislähteet kertovat "pettyneestä oppositiopuolueesta".

Pheu Thai -puolue kiistää jyrkästi osallisuutensa.

Lähteet: AFP, The Bangkok Post