Suomen ja Venäjän välisessä junaliikenteessä jälleen ongelmia – liikenne toistaiseksi keskeytynyt Luumäen ja Vainikkalan välillä

Matkustajajunaliikenne Suomen ja Venäjän välillä on jälleen keskeytynyt sähköratavaurion vuoksi Luumäen ja Vainikkalan välillä.

Kotimaa
Allegro juna.
Allegro-juna Pasilan asemalla.Derrick Frilund / Yle

Ratavaurion vuoksi puoli yhdeltätoista aamupäivällä Pietarista Helsinkiin lähtenyt juna on myöhässä noin 70 minuuttia. Juna korvattiin linja-autoilla Vainikkalan ja Lappeenrannan välillä.

VR:n nettisivujen mukaan Allegro 784 klo 11.00 Helsingistä Pietariin ajaa poikkeuksellisesti Helsingistä Lappeenrantaan ja korvataan bussikuljetuksella Lappeenrannan ja Vainikkalan välillä. Vainikkalasta matka jatkuu junalla Pietariin.

Sunnuntaiaamuna pystyttiin ajamaan kaksi junavuoroa Suomesta Venäjälle ja Venäjältä Suomeen ennen uutta ratavauriota.

Seuraava Venäjältä Suomeen tulossa oleva juna lähtee matkaan Suomen aikaa kello 15.30. Suomesta Venäjälle juna on lähdössä kello 16.00. Toistaiseksi ei ole tietoa, tuleeko poikkeusjärjestelyitä näihin junavuoroihin.

Rataliikennekeskus: Korjausaikataulusta ei vielä tietoa

Eilen lauantaina Luumäen ja Pulsan välillä tapahtui onnettomuus, jossa Allegro-juna törmäsi radalla olleeseen puuhun. Puun kaatuminen aiheutti ratavaurioita ja keskeytti liikenteen lauantaina yli 12 tunniksi.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä junaliikenne alkoi taas kulkea. Noin kuuden kilometrin matkalla junat rullasivat eli kävivät niin sanotusti tyhjäkäynnillä, koska rataosuutta ei saatu sähköistettyä.

Sunnuntaiaamuna rataosuudella tapahtui lisävaurioita, kun ilman sähköä olevalla rataosuudella ajanut veturi rikkoi maadoitusjohdon. Rikkoutuneen maadoitusjohdon vuoksi rataosuudella ei voi toistaiseksi liikennöidä laisinkaan.

Sunnuntain aikana rataosuus pyritään taas palauttamaan sellaiseen kuntoon, että junat voisivat jatkaa liikennöintiä niin sanotusti rulllaamalla sähköttömän osuuden yli. Liikenneviraston mukaan lauantaisen ratavaurion korjaustyöt kestävät vielä sunnuntain ja maanantain väliseen yöhön saakka.

Liikenneviraston mukaan rataosuutta ollaan parhaillaan menossa korjaamaan. Korjattavana on sunnuntaiaamuna tapahtuneen vaurion lisäksi lauantaina sattunut vaurio. Korjausaikatauluista ei toistaiseksi ole arviota.