Päivän tärpit: Saako lasta kurittaa, mitä sanoo Suomi? Intiassa juhlitaan itsenäisyyspäivää

Tänään Helsingin käräjäoikeus valottaa Aarnion tynnyrijutun aikatauluja ja Venäjä aloittaa merivoimien harjoitukset. Ylen Uutisissa käsitellään tänään laajasti myös suomalaisten asenteita lasten kuritukseen liittyen.

Kotimaa
Hävittäjäalus Admiral Grigorovich Sevastopolin laivastotukikohdassa.
Uusi venäläinen hävittäjäalus Admiral Grigorovich liittyi testausten jälkeen Mustanmeren laivastoon viime kesäkuussa. Alus on kuvattu Sevastopolin laivastotukikohdassa 8. heinäkuuta.Maxim Shipenkov / EPA

Yle kertoo suomalaisten asenteista lasten kurituksesta

Miten suomalaiset suhtautuvat lasten kuritusväkivaltaan? Aihetta käsitellään maanantaina laajasti Yle Uutisissa television, radion ja netin välityksellä.

Helsingin käräjäoikeus kertoo Aarnion tynnyrijutun aikatauluista

Helsingin käräjäoikeuden on määrä tänään kertoa, milloin se antaa ratkaisut Helsingin poliisilaitoksen huumerikosyksikön johtajana toiminutta Jari Aarniota ja 12 muuta vastaajaa koskeneessa niin sanotussa tynnyrijutussa. Muun muassa huumausainerikoksia koskevan kokonaisuuden pääkäsittely alkoi kesäkuussa 2015, ja päättyi pääosin kuluvan vuoden maaliskuussa.

Asiassa vastaanotettu todistelu on ollut poikkeuksellisen laajaa. Kirjallisia todisteita on esitetty yhteensä hieman alle 3.000 kappaletta ja pääkäsittelyssä on kuultu yhteensä 155 henkilöä.

Venäjä aloittaa merivoimien harjoitukset

Venäjän Mustanmeren laivasto aloittaa taktiset ja taisteluharjoitukset. Venäjän puolustusministeriön mukaan kymmenen sotalaivan ryhmän on määrä tehdä harjoitusammuntoja tykistöllä ja laukaista ohjuksia "simuloiduissa taistelukenttäolosuhteissa". Samaan aikaan neljän ohjusvenettä lähetetään Kaspianmeren lounaisosaan tekemään tykistö- ja ohjusiskuharjoituksia.

Saksan ulkoministeri vierailee Venäjällä

Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier matkustaa Venäjälle. Hän pitää luennon presidentti Boris Jeltsinin mukaan nimetyllä Uralin liittoyliopistolla Jekaterinburgissa ja keskustelee opiskelijoiden kanssa. Lisäksi Steinmeier tapaa Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin. Ulkoministereiden odotetaan keskustelevan ainakin Ukrainan ja Syyrian konflikteista.

Yhdysvalloissa presidenttiehdokkaiden kisa jatkuu

Demokraattien ehdokas Hillary Clinton kampanjoi ensimmäistä kertaa yhdessä nykyisen varapresidentin Joe Bidenin kanssa Pennsylvaniassa. Myös republikaanien ehdokkaan Donald Trumpin kampanjointi jatkuu.

Intiassa vietetään itsenäisyyspäivää

Pääministeri Narendra Modi pitää puheen kansakunnalle Delhin historiallisen Punaisen linnoituksen muurilta.