Antti Pesonen johtaa jälleen Itsenäisyyspuoluetta

Vakavan sairauden vuoksi Itsenäisyyspuolueen johdosta vuosi sitten vetäytynyt Antti Pesonen on palannut puolueensa johtoon. IPU:n vuosikokous valitsi hänet puheenjohtajaksi sunnuntaina Seinäjoella.

politiikka
Antti Pesonen
Antti Pesonen päätyi vuoden tauon jälkeen takaisin Itsenäisyyspuolueen johtoon. Päivi Rautanen / Yle

Alajärveläinen Antti Pesonen on valittu uudelleen Itsenäisyyspuolueen puheenjohtajaksi. Puolue piti vuosikokouksensa eilen Seinäjoella, missä Pesonen valittiin neljän ehdokkaan joukosta IPU:n puheenjohtajaksi.

Antti Pesonen johti Itsenäisyyspuoluetta aiemmin vuodesta 2004 elokuuhun 2015. Hän jäi syrjään puheenjohtajan paikalta vuosi sitten vakavan sairauden vuoksi.

Muut Itsenäisyyspuolueen hallituksen jäsenet ovat Alexander Holthoer Lohjalta, Ilkka Luoma Helsingistä, Jouko Miettinen Turusta, Lena Wiksten Porista, Nina Palomäki Helsingistä, Tommi Pulkkinen Vantaalta, Mikko Vapa Jyväskylästä ja Marjo Luoto Laukaasta.

Hallitus valitsee myöhemmin keskuudestaan varapuheenjohtajat ja nimeää muun muassa puoluesihteerin ja taloudenhoitajan.

Kannattajakorttien keruu loppusuoralla

Puoluerekisteristä moneen kertaan poistetun Itsenäisyyspuolueen politiikassa keskeisellä sijalla on kriittinen suhtautuminen Euroopan unioniin.

– IPU on jo profiloitunut Suomen oman rahan, itsenäistymisen ja puolueettomuuden tavoitteilla. Se on hyvä. Näitä meidän on jatkossakin pidettävä esillä. Entistä enemmän on kuitenkin painotettava sitä, että IPU näyttää uutta suuntaa Suomen valtiolliselle, taloudelliselle ja yhteiskunnalliselle kehitykselle. Vastaamme siis kysymykseen, ”mitä EU:n jälkeen?”, Antti Pesonen totesi kokouksen avauspuheenvuorossaan.

– IPU tavoittelee toisenlaista tulevaisuutta. Käännöstä kohti suurempaa oikeudenmukaisuutta ja suoraa demokratiaa. IPU on aikaansa edellä vastatessaan siihen, mitä tarkoittaa tasapaino ihmisen tarpeiden ja luonnon kestokyvyn välillä tai millainen on keinottelutalouden ja kasvupakon jälkeinen tulevaisuus, Antti Pesonen jatkaa.

Uudelleenvalittu puheenjohtaja kertoo, että IPU:n korttikeräys uutta puoluerekisteröintiä varten on loppusuoralla. 5000 tarvittavasta kortista on kerätty nyt noin 3700 kappaletta. Puolueella ei ole sen historian aikana ollut omaa kansanedustajaa Suomen eduskunnassa.