1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tenon uudesta sopimusluonnoksesta tuli runsaasti lausuntoja

Tenon uuden kalastussopimuksen lausuntoaika päättyi 12.8. Lausuntoja tuli määräaikaan mennessä 39.

Maa- ja metsätalousministeriön hallinto- ja suunnitteluosaston päällikkö Pentti Lähteenoja Kuva: Jouni Aikio / Yle

Tenon uuden kalastussopimuksen lausuntoaika päättyi viime perjantaina. Maa- ja metsätalousministeriön hallinto- ja suunnitteluosaston päällikkö Pentti Lähteenoja kertoo, että 12. päivään mennessä tuli 39 lausuntoa.

Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen toinen lausuntokierros

Pentti Lähteenoja kertoo, että seuraavaksi tutustutaan lausuntoihin ja seuraava vaihe on hakea allekirjoitusvaltuudet tasavallan presidentiltä.

– Nyt tutustutaan lausuntoihin ja myöskin norjalaisosapuolen kanssa keskustelemme näistä käytännön asioista. Ja tämähän oli ensimmäinen lausuntokierros ja sitten seuraava vaihe on allekirjoitusvaltuuksien hakeminen tasavallan presidentiltä. Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen tulee jälkimmäinen lausuntokierros, jossa on sitten tämä kokonaisuus.

Pentti Lähteenoja kertoo, että ensimmäisessä lausuntokierroksessa oli puutteita, joita käsitellään vielä toisella lausuntokierroksella.

– Eli nyt tästä ensimmäisestä lausuntokierroksesta valitettavasti vielä puuttui muun muassa lupien hinnoitteluperiaatteet ja myöskin sitten toispaikkakuntalaisille oikeudenomistajille tulee nyt uutena lupana lupa viehekalastukseen, niin sille pitää olla joku vähimmäisomistusosuus, millä sen voi saada. Sitä ei ollut tässä ensimmäisessä lausuntokierroksessa, niin se sisältyy sitten myöskin tähän toiseen lausuntokierrokseen.