Technipin tilaukset vähissä – lomautus uhkaa koko Porin telakan henkilökuntaa

Telakkayhtiö Technip Offshore Finland aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Öljyntuotannon tarvitsemia raskaita teräsrakenteita valmistavalla telakalla on pitkään ollut pulaa töistä.

talous
Technip Offshore Finland, Mäntyluodon telakka
Technip Offshore Finlandin telakka Mäntyluodossa. Kuva on vuodelta 2013.Yle

Technip Offshore Finland aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut taloudellisista ja tuotannollisista syistä Porin Mäntyluodon telakalla.

Yt-neuvottelujen tavoitteena on lomauttaa henkilöstöä toistaiseksi tai määräajaksi. Lopullinen vähentämistarve, laajuus ja aikataulu määritellään neuvottelujen aikana.

Yritys työllistää tällä hetkellä 478 henkilöä, joista 286 on työntekijöitä, 62 toimihenkilöitä ja 128 ylempiä toimihenkilöitä.

Telakan tilauskanta on pienentynyt niin vähäiseksi, että yt-neuvottelut aloitetaan tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Töitä ei ole tarjolla lokakuun jälkeen nykyiselle henkilöstömäärälle.

Technipillä on jo aiemminkin ollut lomautuksia. Huono tilauskausi on jatkunut vuosien ajan. Telakka on erikoistunut valmistamaan öljyntuotannon tarvitsemia raskaita teräsrakenteita.