1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenne

Metro aloitti liikennöinnin tänään lyhyemmällä vuorovälillä – tekninen vika hidasti alkua

Metro aloitti liikennöinnin tänään lyhyemmällä vuorovälillä. Ruuhka-aikaan metrot kulkevat kahden ja puolen minuutin välein, kun aiemmin vuoroväli oli neljä minuuttia. Metrojunat lyhentyvät samaan aikaan nelivaunuisiksi. Yhden junan tekninen vika aamulla viivästytti liikennettä.

liikenne
Metroliikenne pysäytetty Ruoholahdessa.
Lauri Ylitalo / Yle

Metrossa siirryttiin ruuhka-aikoina tihennettyyn vuoroväliin. Metroliikenne käynnistyi hyvin, mutta joutui pysähtymään, kun yhden junan tekninen vika aiheutti noin 15 minuttia kestäneen liikennekatkoksen.

– Uusi vuoroväli on toiminut hyvin ja matkustajat ovat hienosti osanneet jäädä odottamaan seuraavaa junaa, kun asemalla olevan junan ovet ovat alkaneet sulkeutua, sanoo HKL:n liikennöintiyksikön johtaja Arttu Kuukankorpi.

Tiheän vuorovälin myötä odotusajat asemilla lyhenevät, mutta samasta syystä junat eivät ehdi jäädä asemille odottamaan pitkiksi ajoiksi. Laitureille on liimattu lisäksi tarroja, jotka opastavat ihmisiä odottamaan tulevaa junaa juuri oikeassa kohdassa, jolloin junaan nouseminen onnistuu ripeästi.

Maanantaina metroasemilla työskenteli HKL:n metrojunankuljettajia asemaopastajina vilkkaimmilla metroasemilla. Asemaopastajat neuvoivat matkustajia muun muassa odottamaan junaan oikeassa kohdassa laituria.

– Aamuruuhka sujui metroasemilla rauhallisesti. Monella matkustajalla oli jo tietoa junien ja vuorovälin lyhenemisestä. On tärkeää, että ihmiset huomioivat lattioihin teipatut tarrat, sanoo asemaopastajana toiminut metronkuljettaja Johanna Nikkonen.

Lue seuraavaksi