Hyppää sisältöön

The Officen Suomi-versio huomioitiin Yhdysvalloissa – Riihimäki maailmankartalle

Elisa Viihteen ja Nelosen Konttori-sarja kerää kansainvälistä huomiota. The Office -suosikkisarjan suomalaisesta versiosta uutisoi muun muassa yhdysvaltalainen elokuvalehti Hollywood Reporter.

Sami Hedberg on Suomen The Officen päätähti. Kuva: Nelonen

Yhdysvalloissa tiedetään, että Pohjoismaissa rakastetaan brittihuumoria. Elokuvalehti Hollywood Reporter kertoi (siirryt toiseen palveluun) maanantaina, että Suomi saa oman versionsa BBC:n suosikkisarjasta The Office.

– On harvinaista, että brittisarja sovitetaan omaksi tuotannoksi Pohjolassa, jossa britti-tv:tä rakastetaan alkuperäisinä versioina ja englanninkielisillä tekstityksillä, lehti kirjoittaa.

Suomalaisen Konttorin tapahtumat sijoittuvat englantilaisen pikkukaupungin Slough'n sijaan Riihimäelle, joka paistattelee nyt parrasvaloissa.

– Riihimäki sijaitsee 40 mailia (vajaat 70 kilometriä) Helsingistä pohjoiseen ja on tunnettu ainoastaan Suomen korkeimmasta lippusalostaan, lehdessä veistellään.

Tarina on tosi: tangon ennätyksellinen pituus on 40 metriä.

Ricky Gervais palaa David Brentin saappaisiin

Elokuvalehti vertailee eri maiden versioiden suosiota keskenään. Ruotsissa sarjan elinkaari jäi kahden kauden mittaiseksi 2012–2013, kun taas Saksassa suosio kesti viiden kauden ja hitiksi nousseen spin-off-elokuvan (2014) verran.

Yhdysvalloissa Steve Carellin tähdittämää The Officea on tuotettu yhdeksän kautta, ja suosikkisarja on saanut versionsa myös muun muassa Ranskassa, Chilessä ja Israelissa.

Ricky Gervaisin alkuperäistä The Officea tuotettiin vain neljätoista jaksoa jouluyllätyksineen vuosina 2001–2003. Gervais palaa David Brentin saappaisiin spin-off-elokuvassa David Brent – Life on the Road, joka saa ensi-iltansa Iso-Britanniassa 19. syyskuuta.

Suomen Konttorin ensimmäinen tuotantokausi nähdään Elisa Viihteellä maaliskuussa 2017 ja Nelosella syksyllä 2017. Pääosaa esittää Sami Hedberg. Sarjan kuvaukset alkavat Suomessa ensi viikolla.

.
.