Yle valvoi: Yön uutiset lyhyesti

Jemenissä ainakin 11 ihmistä on kuollut ilmaiskussa sairaalaan. New Yorkin lentokentän evakuoinnit maanantaiaamuna saattoivat käynnistyä Usain Boltin juoksusta olympialaisissa. YK:n pääsihteeri kannattaa naista seuraajakseen.

Ulkomaat
Huthi-kapinalliset rekrytoivat Jemenin pääkaupungissa Sanaassa järjestämässään tilaisuudessa taistelijoita riveihinsä.
Huthi-kapinalliset rekrytoivat Sanaassa järjestämässään tilaisuudessa taistelijoita riveihinsä vuonna 2016.Yahya Arhab / EPA

Lääkärit ilman rajoja -järjestön tukemaan sairaalaan on tehty ilmaisku Jemenissä.

Järjestön mukaan iskussa kuoli ainakin 11 ihmistä. Haavoittuneita on uutistoimisto AP:n mukaan 19. Sairaala sijaitsee lähellä huthikapinallisten hallussa olevaa Saadan kaupunkia. Saudi-Arabian johtama koalitio on tehnyt ilmaiskuja Jemenissä. Lääkärijärjestön mukaan sairaalan GPS-koordinaatit olivat kaikkien konfliktin osapuolten tiedossa.

New Yorkin poliisi tutkii mahdollisuutta, että Usain Boltin suoritus Rion olympialaisissa olisi aiheuttanut lentokentän terminaalien evakuoinnit.

Kaksi John F. Kennedyn lentokentän terminaalia evakuointiin Suomen aikaa maanantaiaamuna perusteettoman ampumisepäilyn takia. Poliisin raportin mukaan jotkut matkustajat terminaalissa olivat alkanneet juhlia Boltin juoksua häiritsevän voimakkaasti, mikä on saattanut aiheuttaa ketjureaktion, kun ihmisiä juoksi kauemmaksi riehakkaan juhlinnan keskipisteestä.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon sanoo haluavansa nähdä naisen seuraajanaan.

Banin kausi pääsihteerinä päättyy vuoden lopussa. Ehdolla hänen seuraajakseen on kuusi miestä ja viisi naista. Kaliforniassa puhuneen Banin mukaan olisi jo korkea sille, että YK saisi naisen johtoonsa.

Guantanamon leirilltä siirretty pois 15 vankia

Yhdysvallat tyhjentää Guantanamon vankileiriä Kuubassa lisää. Leiriltä on siirretty pois nyt 15 vankia, mikä on on suurin yksittäinen ryhmä presidentti Barack Obaman kaudella. Vangit on viety Yhdistyneisiin Arabiemiirikuntiin. Obaman tavoitteena on sulkea vankila kautensa loppuun mennessä. Guantanamossa on jäljellä vielä noin 60 vankia.

New Yorkin poliisi on pidättänyt imaamin ja hänen avustajansa murhasta epäillyn miehen

Pidätetty on 35-vuotias mies. New Yorkissa sijaitsevan moskeijan johtaja ja ja hänen avustajansa surmattiin lauantaina iltapäivällä. He kävelivät kadulla, kun heitä ammuttiin.

Lähteet: AP, AFP