Kotikadun Mauri konnana supersankarielokuvassa – Aake Kalliala: "Ei trikookohtauksia"

Legendaarinen Aake Kalliala nähdään lyhyessä mutta merkittävässä roolissa Suomen ensimmäisessä supersankarielokuvassa.

Aake Kalliala on iskussa elämäntaparemontin jälkeen. Kuva: Tuukka Lukinmaa / Yle

Näyttelijä-koomikkolegenda Aake Kallialalla on rooli kautta aikain ensimmäisessä suomalaisessa supersankarielokuvassa. Kallialaa nähdään valkokankaalla parin minuutin ajan, mutta ei kertaakaan trikoot tai lihaspanssari päällä.

– En ole se supersankari, eli trikoita ei näy. Oli minulla kyllä välillä pitkät kalsarit päällä kuvauksissa, Kalliala sanoo.

Alkuvuodesta ensi-iltansa saavan Rendel-elokuvan juoni ja lähes kaikki yksityiskohdat pidetään vielä visusti salassa. Sen verran elokuvan tekijät kertovat, että Kallialan roolihahmolla on merkittävä tehtävä elokuvan tarinan kannalta. Jotain muutakin Kalliala sentään hahmostaan kysyttäessä kertoo.  

– Hän on enemmän siellä pahojen puolella. Mutta mikään kantava rooli tässä ei missään tapauksessa ole kyseessä, Kalliala korostaa.

"Mukana kuin peräpukama"

Kallialalle erityistä merkitystä on sillä, että Rendel-elokuvan ohjaaja Jesse Haaja ja monet muut taustahahmot ovat mikkeliläisiä. Kalliala itse varttui Mikkelissä ja muutti hiljattain takaisin vanhaan kotikaupunkiinsa. 

– Ilman muuta olen mukana kuin peräpukama, jos täkäläiset lähtevät näin huimiin virityksiin, Kalliala sanoo.

Nautiskelijaluonteena tunnettu Kalliala pani viime vuonna elämäntapansa uusiksi. Pontimena oli kakkostyypin diabetes, joka piti saada kuriin. Terveellisemmät elämäntavat ovat muuttaneet miehen olemuksen silminnähden jäntevämmäksi, kun painoa on karissut tukevimpiin takavuosiin verrattuna yli 30 kiloa.

– Ei se mikään helppo rasti ollut, kun meikäläisellä oli aika huolettomat elämäntavat. Oli siinä oma hommansa, mutta kyllä ihminen aina pystyy, Kalliala sanoo.

Sitä paitsi Kalliala korostaa yhä olevansa nautiskelija. Nautinnot ovat vain saaneet uuden osoitteen. Esimerkiksi oluen tilalle on tullut kuiva valkoviini, ja hiilihydraatit ovat pitkälti kadonneet lautaselta.

– Syön ja juon edelleen hyvin ja niin paljon kuin haluan. Mutta mitä syön ja mitä juon – se on se juttu.