Pohjalaisilla penkkiurheilijoilla edessä tiukka vuorokausi

Tulevan vuorokauden aikana testataan kovimpien pohjalaisurheilijoiden kunto Riossa. Keihään ja moukarin karsinnat sekä Petra Ollin ottelut tietävät sitä, että penkkiurheilijoitakin odottaa kova urakka.

moukarinheitto
Petra Olli
AOP

Keskiviikon ja torstaiyön aikana Rion olympialaisissa areenalle astuu kova kaarti pohjalaisia urheilijoita.

Petra Ollia pidetään pohjalaisista suurimpana mitalitoivona. Vapaapainin 58-kiloisissa otteleva lappajärveläispainija aloittaa urakkansa keskiviikkona klo 16 alkavissa aamupaineissa. Mikäli Petra onnistuu etenemään loppuotteluun asti, painitaan se keskiviikkona puolen yön tietämissä.

Keskiviikkona on tulessa myös Vöyrin David Söderberg, joka pääsee moukarihäkkiin keskiviikkona iltapäivällä. Jos Söderberg selviää jatkoon moukarin karsinnasta, on loppukilpailu edessä lauantaita vasten yöllä.

Pohjalaiset keihäsmiehet Tero Pitkämäki ja Ari Mannio ovat tiukan paikan edessä torstaita vasten yöllä. Viimeksi EM-kisoissa nähtiin, että keihäässä karsinta on arvaamaton paikka - edes kokeneen konkarin, neljänsien olympialaisten kävijän Pitkämäen loppukilpailupaikasta ei voida olla varmoja. Keihään loppukilpailu heitetään sunnuntaita vasten yöllä.

Pohjalaisurheilijoista kävelijä Jarkko Kinnunen starttaa 50 kilometrille perjantaina iltapäivällä.

Yle Pohjanmaan haastattelussa sata päivää ennen Rioa Kuortaneen urheiluopiston rehtori Tapio Korjus totesi, että pohjalaisilla on tällä kertaa poikkeuksellisenkin hyvät saumat menestykseen.

Tapio Korjus listasi sekä Petra Ollin että Tero Pitkämäen potentiaalisiksi mitalisteiksi ja totesi myös, että David Söderbergillä ja Ari Manniollakin suorituskyky riittää ihan lähelle mitalitasoa, kunhan vaan kaikki menee nappiin.