Mäntylän ero yllätti kokoomuksen – Orpo: Mitään viitteitä ei ollut

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo sai tiedon Hanna Mäntylän (ps.) erosta vain vähän ennen perussuomalaisten tiedotustilaisuuden alkua tiistaiaamuna.

politiikka
Petteri Orpo
Petteri OrpoYle

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon mukaan kokoomuksella ei ollut etukäteen tietoa siitä, että sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä on jättämässä hallituksen.

– Mitään viitteitä ei ollut. En näe tässä valtavaa dramatiikkaa. Ministeri Mäntylä perusteli tätä henkilökohtaisilla syillä ja uskon, että tämäntyyppiset asiat voivat tulla aika yllättäen, Orpo totesi.

Orpo kommentoi Mäntylän eroa kokoomuksen ministeriryhmän kesäkokouksen yhteydessä Tampereella.

Orpo uskoi, että ministerinvaihdoksella ei ole vaikutusta työn alla olevan sote-uudistuksen etenemiseen. Mäntylän paikalle sosiaali- ja terveysministeriksi nousee Pirkko Mattila.

– En usko, että ministerinvaihdos sinällään vaikuttaa, koska sote-juna liikkuu kovaa vauhtia ja suuri virkavalmistelu on käynnissä. Pirkko Mattila on erittäin pystyvä ja pätevä poliitikko. Uskon, että he saavat vaihdon sujumaan ihan hyvin.

Orpo kertoi, että puheenjohtaja Timo Soini (ps.) informoi häntä ministerin vaihtumisesta vähän ennen tiedotustilaisuuden alkua tiistaiaamuna.

Mäntylän ero tuli puun takaa myös sisäministeri Paula Risikolle (kok.), joka on ollut tiiviisti mukana sote-uudistuksen valmistelussa.

– Tuli tosi yllätyksenä. Tietysti toivon, että mitään ei ole sattunut. Jokainen ymmärtää, että kovin herkästi ei ministerin tehtävistä lähdetä. Täytyy toivoa voimia, Risikko viestitti Mäntylän suuntaan.