Vesi keitettävä Laukaan Leppäveden kylässä

Tiituspohjassa sijaitseva vesitorni on suljettu pois vesiverkosta vesinäytteistä löytyneiden bakteerien takia. Vesitornin vaikutusalueella olevissa talouksissa on keitettävä juoma- ja ruanlaittovesi.

Laukaa
Vettä vesihanasta lasketaan juomalasiin.
Antti Heikinmatti / Yle

Laukaan kunnan Leppäveden kylässä, Tiituspohjan alueella olevasta vesitornista otetuissa näytteissä on todettu olevan e. coli- ja coli-bakteereja. Vesitorni on tänään tiistaina suljettu pois verkosta ja saastumisen syytä on lähdetty selvittämään. Myös verkostosta on otettu näytteitä ja näissä näytteissä ei ole havaittu bakteereja.

Vesitornin vaikutusalueella olevissa kotitalouksissa ja laitoksissa tulee juoma- ja ruanlaittovesi keittää viidestä kymmeneen minuutin ajan ennen käyttöä. Keittokehotus koskee kiinteistöjä Kuukanpääntien eteläpuolella ja tien 637 länsipuolella.

– Alueella on satoja omakotitaloja sekä rivitaloja ja erilaisia laitoksia. Paraikaa terveystarkastajat soittavat alueen laitoksiin tietoa tilanteesta. Jaamme tietoa vielä paperitiedotteilla niihin paikkoihin, joihin tietoa ei muuten saada, kertoo Laukaan ympäristötoimen johtaja Jukka Lappalainen.

Keittokehotus on voimassa ainakin kuluvan viikon torstaihin, 18. päivään elokuuta saakka. Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran torstaiaamuna kello 10.

– Suojaklooraus käynnistyy välittömästi. Jos käy niin, ettei tilannetta saada hallintaan kloorauksella, sitten välittömästi lähdetään jatkotoimenpiteisiin. Sitten on mahdollisuus, että ruvetaan jakamaan vettä, Lappalainen sanoo.

Alueen vesiverkoston klooraaminen aloitetaan tänään tiistaina. Veden klooripitoisuus on alhainen eikä se aiheuta terveyshaittaa. Kloorivedessä voi peseytyä ja kloori haihtuu vedestä keitettäessä.

Lisätietoja muun muassa Laukaan kunnan ja Laukaan Vesihuolto Oy:n internet-sivuilla.

_Jukka Lappalaista haastatteli Riina Mäentausta. _

_Edit klo 14:38 lisätty ympäristötoimenjohtaja Jukka Lappalaisen kommentit. _