Hyppää sisältöön

Saamelaisartistien uutta musiikkia ensisoitossa saamenradiossa

Tällä viikolla ilmestyy uutta musiikkia Suomen saamelaismusiikin huippuartisteilta. Luvassa on inarinsaamenkielistä räppiä, rokahtavaa joikua ja lauluja kansanmusiikkisävyillä. Uusi musiikki on ensisoitossa Yle Sámi Radiossa.

Kuva: Ijahis idja, Tuupa Records, Ánnámáret Ensemble

Yle Sámi Radiossa on maanantaista lähtien soinut vielä julkaisematonta, uutta saamelaismusiiikkia.

Tällä viikolla ilmestyy uutta musiikkia Suomen saamelaismusiikin kärkinimiltä Ánnámáret Ensembleltä, Ulla Pirttijärvi & Uldalta sekä Amocilta.

Yle Sápmi on ensimmäisenä radiokanavana maailmassa saanut ensisoittoon kappaleita näiltä julkaisuilta.

Artisti: Musiikistamme kiinnostuneet ihmiset kuuntelevat myös saamenradiota

Tällä viikolla Yle Sámi Radiossa soivat Ánnámáret Ensemblen laulu Gollehelmmot (Golden Pearls), Ulla Pirttijärvi & Uldan joiut Roijk, Dološ máidnasat (Muinaisia tarinoita) Ruošša eanan (Venäjän maa) ja Ija seavdnjadasas (Yön pimeydessä) sekä Amocin inarinsaamelainen rap-biisi Kiälláseh (Valheet), jolla on mukana myös räppäri Ailu Valle.

– Uskon, että ne ihmiset joita musiikkimme kiinnostaa, kuuntelevat myös Yle Sápmia. On myös hauskaa että Yle antaa mahdollisuuden tehdä uutta musiikkiamme tunnetuksi ennen levyn julkaisupäivää, sanoo artisti Anna Näkkäläjärvi-Länsman Ánnámáret Ensemble -yhtyeestä.

Myös Yle Radio 1:n Etnoilta-ohjelma lähettää saamelaismusiikin erikoisohjelman tiistaina 23.8.2016 klo 19.03.

Levyt ilmestyvät alkuperäiskansojen musiikkifestivaalilla

Ánnámáret Ensemblen ja Ulla Pirttijärven & Uldan levyt ilmestyvät alkuperäiskansojen musiikkifestivaali Ijahis idjassa tänä viikonloppuna.

Levynjulkaisukonsertit ovat saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa lauantaina. Näitä konsertteja ei iltakonserttien tavoin lähetetä nettilähetyksinä.

Viikonloppuna ilmestyy myös Amocin uusi digisingle.

Ijahis idja -festivaali on Inarissa 19.–21.8.2016 ja sen pääesiintyjä on Sofia Jannok Ruotsin Saamenmaalta.

Yle Sámi Radiossa soi enimmäkseen saamelaismusiikki. Kanavaa voi kuunnella myös internetissä. Tällä viikolla Kesäradio-lähetykset kuuluvat päivittäin 12.10–18.30 ja ensi viikolla lähetykset alkavat taas klo 7.00 lähtien.