1. yle.fi
  2. Uutiset

Lappeenrantalainen taiteilija sai valtion apurahan ainoana kaakkoissuomalaisena

Lappeenrantalainen nukketeatteritaiteilija Emma Jussila-Scherman on pyörittänyt perustamaansa Nukketeatteri Karelusta jo 10 vuotta. Taiteilija aikoo hyödyntää apurahaa kahden uuden nukketeatteriesityksen tekemiseen.

nukketeatteri
Nukketaiteilija Emma Jussila-Scherman ja museonuket.
YLE Etelä-Karjala

Lappeenrantalainen Emma Jussila-Scherman on saanut yhden vuoden valtion taiteilija-apurahan. Jussila-Scherman on nukketeatteritaiteen ammattilainen ja ainoa kaakkoissuomalainen valtion taiteilija-apurahan saaja.

– Tämä tuntuu todella hienolta. Olen saanut ennenkin apurahoja, mutta tämä on ensimmäinen, joka tulee valtiolta, Jussila-Scherman sanoo.

Jussila-Scherman on pyörittänyt perustamaansa Nukketeatteri Karelusta jo 10 vuotta. Hänellä on tarkat suunnitelmat apurahan käytölle.

Kafkasta tehtyä esitystä tullaan varmasti esittämään myös Tsekin tasavallassa.

Emma Jussila-Scherman

– Käytän rahan kahden uuden nukketeatteriesityksen tekemiseen. Esitykseni tulevat yleisön nähtäville Lappeenrannassa vuosina 2017 ja 2018, Jussila-Scherman kertoo.

Toisen tarinan aiheena on kuningatar Kristiina. Toisessa tarinassa dramatisoidaan Franz Kafkan novellia ja samalla syvennytään Kafkan elämäkertaan. Kummastakin esityksestä tulee myös täysin lapsille sopiva versio.

– Kafkasta tehtyä esitystä tullaan varmasti esittämään myös Tsekin tasavallassa, missä Kafka on viettänyt suuren osan elämästään. Esityksiä voidaan viedä kiertueelle kyllä muutenkin, Jussila-Scherman kommentoi.

Apurahahakemuksia tuli yhteensä 245 ja niitä myönnettiin 31.

Lue seuraavaksi