Norjalaispoliitikko rakensi tyttärelleen ikkunattoman sellin – yritti parantaa huumeongelman

Mies piti tytärtään sellissä kädet ja jalat sidottuna. Tuomio oli kuitenkin lievä, koska oikeuden mukaan asiaan liittyi lieventäviä asianhaaroja.

Ulkomaat
Kuva sellistä, jossa norjalaispoliitikko piti tytärtään.
Norjalaispoliitikko sieppasi tyttärensä ja vangitsi hänet sellikoppiin noin puoleksi vuorokaudeksi.Norjan poliisi

Norjalaismies on saanut neljän kuukauden ehdollisen vankeustuomion. Tuomion mukaan hän sieppasi tyttärensä ja vangitsi hänet taloonsa rakennettuun sellikoppiin, kertovat Norjan tiedotusvälineet.

Asiasta ensiksi kertoneen Agderpostenin (siirryt toiseen palveluun) mukaan Arendalin alueella Etelä-Norjassa asunut mies oli hyvin huolissaan noin 20-vuotiaan tyttärensä huumeiden käytöstä. Isä pelkäsi tytön kuolevan, sillä tämä oli isän mukaan alkanut käyttää myös synteetistä heroiinia.

Tytär oli ollut joitakin kertoja hoidossa, mutta hoidot eivät olleet auttaneet päihderiippuvuuteen. Isä katsoi, ettei saanut apua yhteiskunnalta.

Taloon selli, jossa oli vain vuode

Viime vuoden heinäkuussa isä yhdessä kahden muun henkilön kanssa sieppasi tyttären, sitoi tämän nippusiteillä, laittoi tämän päähän kuulosuojaimen ja silmät peittävän hupun, ja kuljetti taloonsa, johon selli oli rakennettu.

Kuva sellistä, jossa norjalaispoliitikko piti tytärtään.
Mies oli rakentanut sellin yhteen talon huoneista.Norjan poliisi

Nainen oli sellissä sidottuna noin puoli vuorokautta. Tämän jälkeen isä päästi hänet ulos, jolloin tytär pääsi pakenemaan ja kertomaan asiasta poliisille.

Käräjäoikeudessa isä sai lievän tuomion, koska asiassa katsottiin olleen lieventäviä asianhaaroja. Isä ei ollut halunnut vahingoittaa tytärtään.

Isä ei oikeudessa katunut tekoaan.

– Jos joudun vankilaan, ei sillä ole mitään merkitystä. Minua on jo rangaistu, kun huumeet ovat vieneet perheeni.

– En olisi voinut katsoa peiliin, jos en olisi yrittänyt mitään, hän totesi Itä-Agderin käräjäoikeudessa, kertoo Norjan yleisradioyhtiö NRK (siirryt toiseen palveluun).

Mies on mukana alueen paikallispolitiikassa. Hän kertoi saaneensa ajatuksen vankilan rakentamisesta kuultuaan, että jossain oli eräs isoisä yrittänyt parantaa lapsenlapsensa samalla keinolla.