1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Pieni Heinävesi ihmeissään – Mira Potkosen isällä riittää selkääntaputtelijoita

Kanavista ja luostareista tunnettu vähäväkinen Heinävesi seuraa Mira Potkosen mitalinyrkkeilyä silmä kovana. Potkosen isä Jouko Miettinen seuraa Rion ottelut mieluiten omissa oloissaan.

urheilu
Jouko Miettinen seuraa tyttärensä otteita mieluiten yksin kotisohvaltaan.
Heinäveden Lehti / Eija Kvintus

Mira Potkonen vietti elämänsä ensimmäiset 10 vuotta Varkauden ja Joensuun välillä sijaitsevassa, vajaan neljän tuhannen asukkaan Heinäveden luostaripitäjässä. Sittemmin tie vei Tampereen seudulle.

– Naapurit ovat kyllä kyselleet, että tule meille katsomaan, mutta mieluummin olen omissa oloissani ilman ylimääräistä hälinää, Heinävedellä edelleen asuva nyrkkeilijän isä Jouko Miettinen kertoo.

Miettinen seuraa olympialaisia kotisohvaltaan. Tyttären ottelun aikana isä saattaa ponnahtaa seisaalleen. Näin tapahtui edellisottelussa Katie Tayloria vastaan

– Piti ihan nousta viimeisessä erässä seisomaan, näyttää nyrkkiä ja kannustaa, että nyt anna mennä Mira.

Puhelinhiljaisuus parasta

Jouko Miettinen on rauhoittanut olympialaisten ajan, eikä ole soitellut tyttärelleen maapallon toiselle puolelle. Kuulumisia on vaihdettu Mira Potkosen miehen Henri Potkosen ja Varkaudessa asuvan siskon kanssa.

– Soitin Henkalle ja onnittelin. Hän onnitteli puolestaan minua. Lentokentälle saatan mennä vastaan, kun Mira tulee kotimaahan, Jouko Miettinen kaavailee.

– Sellaista viestiä on tullut, että Mira on kunnossa. Uskon, että Mira voittaa välierän, mutta finaalista on vaikea sanoa.

Heinäveden raitilla ensimmäisen suomalaismitalistin isä on saanut runsaasti onnitteluja osakseen.

– Kaikki ovat kaupassa ja huoltoasemalla onnitelleet ja ihmetelleet, miten kova likka Mira on. Ovat olleet hengessä mukana ja innolla kyselleet, mihin aikaan seuraava ottelu tulee, Jouko Miettinen kertoo.

Heinävesi tunnetaan urheilupiireissä ehkä parhaiten koripallosta. Hyrske on pelannut parhaillaan ykkösdivisioonaa, ja Heinävedeltä on noussut pelaajia maajoukkuetasolle saakka.

Lue seuraavaksi