Oma kasvatti Mika Peltonen johtamaan Kankaanpään Mailan peliä

90-luvulla KaMan paidassa pelannut Mika Peltonen on joukkueen uusi pelinjohtaja. 47-vuotias Peltonen on toiminut aiemmin pelinjohtajana mm. Jyväskylän Kirissä.

kapteeni
KaMan pelinjohtaja Mika Peltonen
Juha Levonen

Kankaanpään Mailan uusi pelinjohtaja löytyi läheltä. Seuran oma kasvatti Mika Peltonen hyppää tehtävään 1+2 vuotisella sopimuksella. Peltonen pelasi KaMan paidassa 90-luvulla satakunta peliä ja toimi myöhemmin pelinjohtajana Jyväskylän Kirissä ja Ulvilan Pesä-Veikossa.

47-vuotias Peltonen ei ole toiminut pelinjohtotehtävissä miesten superissa yli 10 vuoteen.

– Olen seurannut pelin kehittymistä tiiviistä, erityisesti tänä kesänä. Tärkeää on, että saamme hyvän valmennus- ja pelinjohtotiimin kasaan, jota kokeneet pelaajat vielä tukevat. Näin voimme päivittää niitä juttuja, mitä peliin on viime vuosina tullut.

Peltonen korostaakin sitä, että superpesisjoukkueen vetäminen on nykyään tiimityötä.

– Joskus Jyväskylän aikoina hoidin kaiken käytännössä yksin. Valmennuksen ja pelinjohdon lisäksi soittelin Shellille, että tulisimme syömään klo 16, laittakaa perunamuusi tulemaan. Nyt tekijöitä on enemmän ja tiedän, että Kankaanpäässä saadaan hyvä tiimi kasaan

Millä tavalla luonnehdit itseäsi pelinjohtajana?

– Olen hyvin rauhallinen ja ymmärrän, että pelaajat voivat epäonnistua, sillä en ollut itsekään pelaajana mikään huippu.