Saksan poliisi pidätti miehen epäiltynä pommi-iskun suunnittelusta – ei todisteita yhteydestä terrorismiin

Poliisi on vahvistanut miehen pidätyksen. Aluksi viranomaiset uskoivat, että epäilty aikoi räjäyttää naulapommin kotikaupunkinsa kaupunkijuhlassa. Myöhemmin poliisi kertoi, että tällaisesta suunnitelmasta ei ole löytynyt todisteita.

Saksassa Brandenburgin poliisin erikoisjoukot ovat pidättäneet 27-vuotiaan miehen, jota epäiltiin pommi-iskun suunnittelusta. Asiasta kertovat saksalaislehti Der Tagesspiegel (siirryt toiseen palveluun)ja uutistoimisto dpa (siirryt toiseen palveluun).

Poliisi on vahvistanut pidättäneensä Eisenhüttenstadtin kaupungissa miehen, jonka epäillään varastoineen räjähteitä.

Myöhemmin poliisi kertoi, että epäillyn kotiin tehdyssä kotietsinnässä ei löytynyt viitteitä siitä, että mies olisi suunnitellut terrori-iskua. Poliisi löysi kotietsinnässä ainoastaan "pyroteknisiä tuotteita".

Poliisin mukaan miehen kuulusteluja jatketaan edelleen.

Der Tagesspiegel kertoi aluksi, että miehen uskottiin suunnitelleen kotitekoisen naulapommin räjäyttämistä Eisenhüttenstadtin kaupunkijuhlassa.

Lehti kirjoitti, että mies on syntyperäinen saksalainen, joka on kääntynyt muslimiksi ja jota turvallisuusviranomaiset pitävät salafistina. Salafismi on islamin erittäin konservatiivinen suuntaus.

Poliisi kertoi myöhemmin, että saksalaislehden tiedot miehen salafistitaustasta eivät pidä paikkaansa.

Noin 30 000 asukkaan Eisenhüttenstadt sijaitsee 120 kilometriä Berliinistä kaakkoon. Elokuun lopulla pidettävään kaupunkijuhlaan odotetaan tuhansia vieraita.

Der Tagesspiegelin mukaan Eisenhüttenstadtissa asuva pidätetty oli ollut turvallisuusviranomaisten seurannassa.

Juttua päivitetty kello 19.15: Saksan poliisin mukaan tiedotusvälineiden tiedot miehen salafistitaustasta eivät pidä paikkaansa. Poliisin mukaan kotietsinnässä ei löytynyt todisteita, että epäilty olisi suunnitellut terrori-iskua.