1. yle.fi
  2. Uutiset

Epäilyttävillä tuloksilla suomalaisen Riosta pudottaneet iranilaiset floppasivat

Porilainen moukarimies Tuomas Seppänen joutui jäämään pois Rion kisakoneesta, kun kaksi iranilaista ohitti hänet Valko-Venäjällä järjestettyjen kisojen tuloksilla. Tuloksia epäiltiin heti tuoreeltaan, eikä iranilaisten tulostaso Rion olympialaisissa häikäissyt.

urheilu
moukarinheittäjä kuvassa
EPA

Epäilykset kahden iranilaisen moukarimiehen tuloksista saivat vahvistusta Rion olympialaisten moukarikisassa.

Kaksi iranilaista moukarimiestä kampesi epäilyttävällä tavalla porilaisen moukarimiehen Tuomas Seppäsen viime metreillä syrjään Rion olympialaisista. Molemmat kiskaisivat Valko-Venäjällä järjestetyssä kisassa yli 77 metrin tulokset ja pudottivat Seppäsen pois kisoista.

Iranilaisten Kaveh Mousavin ja Pejman Ghalenouin tuloksia epäiltiin laajasti heti Valko-Venäjän kisojen jälkeen.

– Ehdottomasti suurinta hevonpaskaa yleisurheilun historiassa. Kerran vuonna 2016 nämä kaksi iranilaisjätkää menevät Valko-Venäjälle ja molemmat heittävät yli 77 metriä samana päivänä, kun meillä on EM-karsinta. Kysynpä vain, että mitä ”v-sanaa”? Seppänen kommentoi heittoja tuoreeltaan.

Alle 70 metrin tulokset

Nyt moukarin karsinta Riossa on ohi ja epäilykset iranilaisten tasosta näyttävät saavan katetta. Pezhman Ghalehnoei heitti 69,15 ja Kaveh Mousavi 65.03. Tuloksilla yllettiin sijoille 28. ja 29.

Tuomas Seppänen odotti loppuun saakka varapaikalla mahdollisuutta päästä mukaan Rioon, mutta koska kukaan osallistujaksi valituista ei loukkaantunut tai muusta syystä jättäytynyt pois kisoista, pettynyt Seppänen jäi ulkopuolelle.

Suomalainen David Söderberg selvitti varmasti tiensä moukarin olympiafinaaliin, kun hän heitti tuloksen 74,64 ja oli karsinnan seitsemäs. Finaali heitetään perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Lue seuraavaksi