Yle valvoi: Yön uutiset lyhyesti

Kaliforniassa riehuvat maastopalot eivät ota laantuakseen. Lisäksi Rion olympialaiset tarjoilivat suomalaisittain pannukakkua.

Kotimaa
Etualalla palomies, taustalla liekehtivä taivaanranta ja sähkölinjoja.
Tulipaloa sammuttamassa on jo 1 250 palomiestä, ja lisää on kutsuttu apuun. Paul Buck / EPA

Maastopalot leviävät holtittomasti Kaliforniassa

Yhdysvalloissa Kaliforniassa vaikeat maastopalot leviävät yhä holtittomasti. Kotinsa on määrätty jättämään yli 80 000 ihmistä. Kalifornian osavaltiossa riehuu parhaillaan ainakin kuusi maastopaloa. Pahin niistä riehuu Los Angelesin itäpuolella. Toistaiseksi kuolonuhreista ei ole kerrottu.

Turkissa tuhoisa pommi-isku

Kaakkoisessa Turkissa on tehty tuhoisa autopommi-isku, jossa on kuollut ainakin kolme ihmistä ja yli 40 on loukkaantunut. Isku tehtiin Iranin rajan lähellä Vanin maakunnassa. Turkin kurdienemmistöistä ovat koetelleet väkivaltaisuudet sen jälkeen, kun maan hallinnon ja Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n aselepo katkesi vuosi sitten heinäkuussa.

Love Storyn ohjaaja kuollut

Viihdemaailmasta kantautuu suru-uutisia: rakkauselokuvien klassikon Love Storyn ohjaaja Arthur Hiller on kuollut. Oscar-palkintoehdokkaanakin ollut Hiller kuoli kotonaan Los Angelesissa 92-vuotiaana. Elokuva Love Story ilmestyi vuonna 1970.

Keihäskisasta lähes pannukakku

Rion olympialaisissa on ollut suomalaisittain vaisu yö. Antti Ruuskanen selviytyi keihäänheiton finaaliin ainoana suomalaisena. Hän heitti 82,20 metriä, jolla sai karsinnan 11. sijan. Tero Pitkämäki ja Ari Mannio karsiutuivat finaalista.

110 metrin aitajuoksussa Noora-Lotta Neziri jäi välieriin ajalla 13,04. Finaaliin olisi vaadittu oman SE-ajan 12,81 alitus.