Kärpät jatkaa CHL:ssä Saksassa – toipilas kapteenikin mukana luomassa henkeä

Oulun Kärpät kohtaa seuraavaksi Mestareiden liigassa Saksan Krefeldin. Alla on voitto Tsekin Ostravasta luvuin 2-4.

urheilu
Kärpät kohtasi viime kauden CHL-finaaleissa Frölundan.
Kärpät kohtasi viime kauden CHL-finaaleissa Frölundan.Antti J Leinonen / All Over Press

Oulun Kärppien valmentaja Kai Suikkanen on tyytyväinen avausvoittoon Mestareiden liigassa. Voitto Tsekissä aukaisi pistehanat, joten lähtö illan kamppailuun on helpompi.

– Fiilikset ovat hyvät. Voittaminen on pelin suola. Tämä merkitsi itselleni ja joukkueelle todella paljon, summaa Suikkanen.

Saksan Krefeldissä vastassa odottaa toisenlainen joukkue kuin Tsekissä. Krefeldin joukkueessa on vajaa kymmenkunta pohjoisamerikkalaista pelaajaa. Kokoa ja kovuutta siis löytyy.

Krefeltissä on meneillään samanlainen tilanne joukkueen kokoamisessa kuin Kärpissä. Uuden joukkueen sisäänajovaihe on alussa kummassakin seurassa.

Hengenkasvattaja mukana toipilaanakin

Myös Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen on pelimatkalla mukana, vaikka ei olekaan vielä pelikunnossa. Kukkonen toipuu keväällä tehdystä leikkauksesta.

– Lasse on mukana nostattamassa henkeä. Esimerkin näyttäjiä tarvitaankin, koska joukkueessa on paljon uusia ja nuoria pelaajia. Näkevätpä miten ammattimiehet toimivat, Suikkanen sanoo.

– Tämä jos mikä hitsaa joukkuehenkeä yhteen.

Tämä jos mikä hitsaa joukkuehenkeä yhteen.

Kai Suikkanen

Kärpät etsii vielä muutamaa täydennystä joukkueeseen. Tilanne tuo lisäpotkua pelipaikoista taistelemiseen.

– Pelaajat tietävät, että taistelu pelipaikoista on meneillään. Luistelussa on nyt potkua, kun halutaan näyttää omaa osaamista, kertoo päävalmentaja Kai Suikkanen.