Tässä ovat Aleppon kasvot – pienen verisen pojan kuva kertoo kauhujen kaupungista

Kuvan poika on yksi sadasta tuhannesta Aleppossa asuvasta lapsesta.

Ulkomaat
Lapsi ambulanssissa.
Syyrian hallituksen vastaisen ryhmän julkaisemalta videolta otettu kuva loukkaantuneesta lapsesta, joka istuu ambulanssissa, leviää sosiaalisessa mediassa.Aleppo Media Center / AP / Lehtikuva

Syyrialaiset oppositioaktivistit ovat julkaisseet pysäyttävän kuvan taistelujen keskelle jumiutuneista ihmisistä. Kuva veren ja lian peittämästä, pöllähtäneestä ja väsyneestä, ambulanssin takaosassa istuvasta pienestä pojasta leviää sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin.

Monille kuva kiteyttää ne kauhut, joiden keskellä Aleppon sadat tuhannet siviilit elävät jäätyään jumiin Syyrian hallinnon ja kapinallisten väliin.

Kapinallisten hallussa olevassa kaupungin itäosassa elää YK:n mukaan loukussa jopa noin 300 000 siviiliä. Heistä jopa 100 000 on YK:n arvion mukaan lapsia.

Video pojasta julkaistiin myöhään keskiviikkona. Aleppolainen lääkäri on tunnistanut pojan 5-vuotiaaksi Omran Daqneeshiksi, joka tuotiin sairaalaan keskiviikkoiltana, kun ilmaisku oli runnellut kapinallisten hallussa olevaa Qaterjin aluetta Aleppossa. Pojalla oli päävammoja, mutta ei aivovauriota, ja hänet on jo päästetty sairaalasta.

Oppositioaktivistien mukaan keskiviikon ilmaiskussa Qaterjiin kuoli kahdeksan ihmistä. Heidän joukossaan kerrotaan olevan viisi lasta.

Ennen sodan alkua pohjoissyyrialainen Aleppon kaupunki oli yli kahden miljoonan ihmisen koti. Nyt se on ilmapommitusten näyttämö ja "yksi modernien aikojen järkyttävimmistä konflikteista", kuten Punaisen Ristin kansainvälisen komitean johtaja Peter Maurer kuvaili maanantaina (siirryt toiseen palveluun).