Helsingillä tarjolla rahakkaita hommia – toimialajohtajille 12 000 euroa kuussa

Helsingillä on tarjota rahakkaita hommia seuraavaksi seitsemäksi vuodeksi. Uusille toimialajohtajille maksetaan palkkaa 12 000 euroa kuukaudessa.

Kotimaa
Pukumiesten kenkiä.
Henrietta Hassinen / Yle

Kesäkuussa 2017 Helsinki siirtyy uuden johtamisjärjestelmän ja organisaatiorakenteen aikaan. Pääkaupunkia luotsaa vastedes pormestari apulaispormestareineen.

Nykyisistä virastoista ja liikelaitoksista tulee puolestaan toimialoja: kasvatus ja koulutus, kaupunkiympäristö, kulttuuri ja vapaa-aika sekä sosiaali- ja terveystoimiala.

Toimialat taas tarvitsevat kukin johtajansa. Nyt tarjolla on neljä johtajan virkaa. Seitsemän vuoden työrupeamat alkavat jo vuodenvaihteessa tai sopimuksen mukaan vaikkapa jo aiemmin.

Toimialajohtaja johtaa oman toimialansa toimintaa ja hallintoa. Hän on toimialaan kuuluvien palvelukokonaisuuksien johtajien sekä toimialan hallintojohtajan esimies. Hän myös toimii toimialalautakuntansa esittelijänä.

Päteviä hakijoita löytyy

– Näiden virkojen perustamista ja täyttämistä on hieman kiirehditty, koska halutaan, että niihin valittavat pääsevät mukaan uuden organisaation suunnitteluun, kertoo henkilöstöjohtaja Marju Pohjaniemi. Hänellä on vahva usko, että tehtäviin löytyy päteviä hakijoita.

Entä kuinka helppo tai vaikea on kuvailla kyselijöille uusien toimialajohtajien asemaa täysin uudessa organisaatiossa?

– Vaatiivien tehtävien hakijat ehkä sietävät pientä epävarmuuttakin ja ymmärtävät, että kaikki ei ole kiveen kirjoitettua, Pohjaniemi pohtii.

Määräaikaisten virkojen hoidosta maksetaan 12 000 euron kokonaispalkkaa kuukaudessa. Virkojen haku päättyy 12. syyskuuta.

Vielä kovapalkkaisempi virkamies tulee uuden järjestelmän mukaisesta kansliapäälliköstä. Viran haku päättyi äskettäin ja 14 000 euron kuukausipalkkaisesta hommasta oli kiinnostunut 23 hakijaa.