1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. elokuvat

Katso nämä viisi elokuvaa Espoo Cinéssä

Elokuvatoimittaja Jenni-Maarit Koponen poimi tärpit perjantaina käynnistyvän elokuvafestivaalin ohjelmistosta.

elokuvat
Maren Ade: Toni Erdmann.
Maren Ade: Toni Erdmann.Komplizen Film

1. Evolution

Ranskalaisen Lucile Hadžihalilovićin Evolution on Espoo Cinén kuumin tärppi. Ohjaaja-käsikirjoittajan moninkertaisesti palkitusta Innocence-elokuvasta on jo yli kymmenen vuotta, joten seuraavaa pitkää on saatu odottaa. Innocence oli mystinen ja vangitseva tyttökoulutarina, ja nyt odotettavissa on jälleen todellisuudesta reippaasti poikkeavaa menoa. Evolution-elokuvassa poika löytää ruumiin meren pohjasta, mikä on alkusoittoa oudoille tapahtumille.

2. De Palma

Amerikkalaisen indie-elokuvan tunnetuihin ohjaajiin kuuluva Noah Baumbach (Frances Ha,While We're Young) on tehnyt tällä kerta dokumenttielokuvan.De Palma-elokuvassa Baumbach ja Jake Paltrow perehdyttävät esimerkiksiCarrienjaScarfacenohjaajana kunnostautuneeseen Brian de Palmaan. Jo yli 40 vuotta uraa tehneen De Palman työssä löytyy materiaalia yllin kyllin.

Lucile Hadžihalilović: Evolution.
Loistavan Innocence-elokuvan ohjaajan odotettu uutuus Evolution nähdään Espoo Cinéssä.Espoo Cine

3. Efterskalv

Festivaalilla nähdään tuttuun tapaan Ruotsin tärkeimmillä elokuvapalkinnoilla kruunattua elokuvaa. Efterskalv on Magnus von Hornin esikoispitkä, joka palkittiin sekä parhaasta ohjauksesta että parhaasta elokuvasta Guldbaggeilla. Psykologinen draama kertoo lapsena väkivaltarikoksen tehneestä Johnista, joka palaa rangaistuksensa istuneena nuorukaisena takaisin kotiinsa pikkukylään. Vanhat tutut eivät ole kuitenkaan unohtaneet tai anteeksiantaneet Johnin tekoa.

4. Psiconautas

Festivaali tarjoilee animaatiota paitsi lapsille myös aikuisille. Animaatiofanin kannattaa lisätä listalleen espanjalainen Psiconautas, joka kertoo kotisaarellaan ekokatastrofin uhreiksi joutuneista Birdboysta ja Dinkysta. Tärkeää aihetta käsittelevän elokuvan ikäraja on 16 vuotta.

5. Toni Erdman

Saksalaisohjaaja Maren Aden elokuva Toni Erdman voitti Cannesissa katsojat puolelleen. Humoristiseksi ja koskettavaksi kehuttu elokuva kertoo leikkisästä eläkeläismiehestä, joka tekee yllätysvierailun tiukasti töitä tekevän tyttärensä luokse. Luvassa on draamaa isä-tytär-suhteesta.

Lue seuraavaksi